Pyssellåda till barnrummet för alla små saker

Jag ställde en fråga på Facebook om förvaringslösningar som ni saknade i era barns rum. Det blev en härlig diskussion där flera även delade med sig av sina tips och lösningar. Jag uppskattar verkligen dessa diskussioner som vi har där och vad jag förstår är det minst lika kul för andra:).

Ett förvaringsbehov som jag tycker återkommer, inte minst i facebooktråden, och som jag tänkte bidra med en lösning till är pyssellåda till barnrummet. En läsare beskrev behovet så här:

Skrymmande pysselgrejer. Allt ska sparas för att sedan pysslas med. Kottar, grenar, stenar, tygbitar, äggkartonger, stoppning, piprensare, band, glittriga saker, wellpapp, frigolitbitar…

Jag har avsatt plats för sådant pyssel i en låda under Viktors säng. Den har jag avgränsat med diverse skokartonger och andra behållare i lämplig storlek. Ser ut så här:

pyssellada

I de olika kartonger och behållare har jag sedan lagt olika sortens pyssel. Det som är så bra i att samla allt i en låda på det här sättet är att det ger överblick när du öppnar lådan. Ibland vet man ju inte exakt vad det är man vill pyssla med (det är i övrigt det svåraste vad gäller leksaker och lek i övrigt tycker jag). Men så öppnar du lådan och får en massa förslag att välja bland i och med att allt är just välorganiserat och överskådligt.

pyssellada for barnrummet

Som ni ser så behöver det inte kosta speciellt mycket att få till en sådan lösning. Spara bara på några skokartonger och annat som kan användas som avgränsare:). Vi sparar även toarullar, som man kan göra roliga saker med, tomma burkar samt annat som blir kvar från kartonger mm. På samma sätt kan man även förvara Lego,  pyssel,  småbilar,  småfigurer barbiedockor, barbiekläder, lösa saker som figurer och hästar (som ni också frågade om på Facebook).

Detta tips och bilder finns i övrigt i  min bok ”Förvara smart – organisera ditt hem”. Bilderna är tagna av Ulf Huett.

Efterfrågar småförvaring i en större ”låda”. Något att förvara alla kritor , tuschpennor osv tillsammans men ändå separerade.

Det var ett annat önskemål om förvaringslösning i diskussionstråden på Facebook. Jag har skrivit om detta tidigare, men tar upp det igen för nya läsare. Jag sparar alla Viktors pennor, kritor och målarfärger i en mobil pyssellåda. Den kan Viktor lätt kan dra ut från hyllan och flytta till ett annat rum om han föredrar att rita eller måla någon annanstans (vilket han oftast gör). Och då har han alla sina pennor, kritor och målarfärger samlade på ett ställe men ändå separerade i olika behållare så att han lätt kan hitta bland dem.

Hoppas att det kan inspirera några till att skapa egna pyssellådor och få ordning på alla dessa små prylar som fyller alla barnrum!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!