Smarta förvaringslösningar från USA

Jag brukar alltid spana efter förvaringsinspiration vart jag än reser. Så jag tänkte dela med mig av lite smarta förvaringslösningar från USA resan, som vi nyligen kom hem ifrån. Vi åkte till Texas och hälsade på goda vänner och besökte då bland annat Austin, San Antonio, Houston och South Padre Iland. Och på vägen samlade jag på mig lite saker som kanske kan fungera som inspiration på ett eller annat sätt.

Först åkte vi till NASA space center i Houston.  Det var precis hur intressant som helst. Kan varmt rekommendera ett besök där. Om jag var lagom intresserad av rymden tidigare så är jag definitivt det nu! Det är helt otroligt att tänka sig att vi på jorden endast hade svartvit TV när vi skickade den första människan till månen i slutet av 60-talet. Och att de första rymdfärjorna på 80-talet hade mindre datakapacitet än många av dagens smartphones! Förstår fortfarande inte hur de lyckades att komma tillbaka i ett stycke och dessutom landa på rätt ställe på Moder Jord utan GPS och liknande…

På NASA centret fick vi bland annat lära oss en hel del om livet i rymden, se rymddräkter som användes där samt även se området där deras nya rymdprojekt, Orion, håller på att byggas. Orion ska flyga till Mars omkring 2030. Rymdlivet är väldigt intressant, inte minst ur förvaringssynpunkt:) Det är ju flera som ska samsas om allt. På en mycket begränsad yta och där allt från början måste få plats, då man inte kan köpa till något. Compact living och reseförvaring i ett. Och så är det tyngdlöst. På grund av tyngdlösheten är allt fastspänt. Och allt har sin plats. Här är en låda vi fick kika in i från en av rymdfärjorna som användes under 80- och 90-talet:

forvaring i rymden

Kanske inte så bra bild, men klart och tydligt att var sak har sin bestämda och uppmärkta plats:)

En annan rolig förvaringslösning som jag hittade i en väninnans hem var en bananhållare.

bananhallare

Jag la upp bilden på Förvaringsdrottningens Instagramkonto och det blev lite delade meningar om huruvida det var en bra förvaringslösning eller inte. Vad tycker ni  – hiss eller diss? Och så fick jag veta att detta var lite poppis på 90-talet och går att få tag på loppis ifall ni vill ha en sådan.

Ett annat tips jag fick från min väninna var att samla alla ingredienser till ett bröd hon bakade i samma låda. Eftersom hon bakade detta bröd två dagar i veckan så tyckte hon att det var smidigast att förvara alla ingredienser så. Då kunde hon bara gå till skafferiet och hämta allt på en gång när det var dags att baka. Himla fiffigt tyckte jag. Och då samlar jag ju allt reserelaterat på ett ställe. Men detta kom jag inte på:)

brodtillbehor

Och när vi besökte en möbelaffär hittade jag ett mobilt kontor i en gigantisk resväska kan man väl säga…

mobilt kontor

Intressant lösning, eller vad säger ni? 3 427 dollar kostade den ifall någon undrar…

Jag förstår. Kanske lite för stor. Och för dyr. De hade även mindre saker att sälja. Som exempelvis detta kit.

coctail kit

Kunde inte öppna så jag vet inte vad som fanns inuti, men en kul idé, eller hur? Rolig present om inget annat..

Sist men inte minst så gjorde jag självfallet ett besök på The Container Store – förvaringslösningarnas Mekka. Där var urvalet av förvaringsprodukter enormt stort. Kolla på galgarna bara – fanns i regnbågens alla färger:)

galgar i olika farger

Det var lite stort och smått, mer och mindre seriöst. Men inspiration kan man ändå hitta där man minst anar det:)

/Paulina

7 Kommentarer
 1. Antonia says:

  Visst är det en bra idé att ha en brödlåda. Ska nog göra en själv. Men jag skulle aldrig ha sakerna så där öppna, då insekter lätt kan föröka sig och invadera, som mjölbaggar, myror och liknande. Jag har det mesta i glas för att slippa sånt.

  Svara
  • Paulina says:

   Det hade inte min väninna heller. Vi tog bara bort locken och la dit skedarna för att det skulle bli en lite mer levande bild:) Annars håller jag fullt med dig om att behållare måste vara stängda.

   Svara
 2. Emma says:

  Hej.
  Är det möjligt att skicka en bild till dig på en yttepytte hall för att få tips på hur den kan bli mer ordnad?

  Svara
 3. Sara says:

  Om jag har nåt recept jag bakar ofta, så tar jag alla ingredienser ggr ex 10, måttar upp alla torrvaror i en stor container och blandar. Sen är det bara att ta ex 5 dl och tillsätta ägg/vätska/smör osv när jag ska baka. Man får mäta sig fram till lite mer exakta mått, men har man fixat det en gång så är det ju bara att göra om till nästa gång.
  Pannkakssmet är najs att ha ihopmixat, torrvarorna alltså. Särskilt till amerikanska, då de hsr lite fler ingredienser. Jag är ett stort fan av effektivitet ? Och jag är lat, men om det är i stort sett klart så har jag ingen ursäkt?

  Svara
  • Paulina says:

   Det var verkligen ett toppentips, Sara! Sådant pankakssmet finns ju idag, så varför inte mixa en själv? Verkligen smart tänkt! Och jag tycket inte att det har med lathet att göra – snarare att man är smart som förenklar sitt liv:) Tack för att du delade med dig av detta!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!