Compact living möbler – inspiration

Jag har sett denna video ett antal gånger nu men blir liksom aldrig trött på den. Vilka smarta compact living möbler! Jag såg den för något år sedan för första gången men jag tycker att den är lika kul och ännu mer aktuell idag. Det är verkligen att tänka multifunktionellt för att spara yta.

Compact living möbler som visas i videon är exempelvis garderob och skrivbord med inbyggd säng som man tar fram genom att lyfta på skrivbordet och ta fram sängen under. En stor soffa kan omvandlas till en tvåmans säng. Våningssängar fälls in i möbelväggen. Sängen högre upp har även den fiffiga funktionen att att man kan fälla ner den hallväggs så att den hänger ner, och på så sättet enkelt bädda sängen stående på golvet.  ”The bed is dead” konstaterar mannen som visar upp allt detta.

Och så går han vidare och visar upp ett soffbord som omvandlas till ett matbord och ett avställningsbord som kan dras ut till ett 117 inches dvs. 297 cm långt matbord. Ganska långt! Ja, ni förstår upplägget men kolla gärna själva.

Resource Furniture, som säljer möblerna, finns endast i Nordamerika och Mexiko och även om man kan beställa hem möblerna till Europa så är det ju lite meck med att vänta på dem i 14-20 veckor och sedan hämta möblerna i en hamn. Man är ansvarig för att betala skatt och tull själv. Och så rekommenderar de att ett proffs ska sätta ihop möblerna. Men är ni sugna att testa dem så lämnas priser på förfrågan via deras hemsida och under varje produkt. Så synd att de inte hår något showroom i Texas. Ska på semester i Austin snart och det hade varit så kul att besöka dem då..

Men jag blev nyfiken att få reda på vad detta kostar, så jag kollade upp den här:

Compactliving-resourcefurniture-atoll

Jag mailade en fråga om pris och frakt och fick svar inom en timme. Frakten ligger på 1 500 dollar och själva möbeln kostar mellan 14 250o till 18 280 dollar beroende på materialval. Och så hade vi sängmadrassen. Den ligger på mellan 1 350 och 1 950 dollar.

Med tanke på ovanstående förutsättningar så ser jag det mest som inspiration för att just försöka tänka multifunktionell när man inreder sitt hem om ma har ont om plats. Men visst är det häftigt! Jag hade framförallt velat nyttja det i ett barnrum eller extrarum.  Ett sådant möbelföretag borde finnas i Sverige  – fast till lite rimligare priser. Tycker inte ni det? Allt fler bor ju i städer och alltmer trångbott. Detta hade verkligen kunnat lösa mångas utrymmesutmaningar. Jag tror att det är lite framtiden och att vi måste tänka mer så – allt fler vill ju bo i städer och kvadratmeterpriser går bara upp ….

/Paulina

2 Kommentarer
 1. Annika says:

  Riktigt coolt! Och så måste jag skriva något mer nu, för jag får ”Error. Din kommentar är för kort”.
  Jag har nyligen hittat din roliga och inspirerande blogg, kan jag ju passa på att säga då. 🙂
  Vi håller på att totalrenovera vår nya lägenhet, som bara är en tvåa (dock 110 kvm), och en eller två av lösningarna i filmen hade ju varit grym för t.ex. övernattande gäster.

  Ha en fin dag! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!