Förbered resenecessär – uppdrag vecka 27

Jag älskar att resa och gör det så ofta jag kan. Däremot så tycker jag att det är pest och pina att packa. Så jag försöker att effektivisera den processen så mycket jag bara kan. Jag har samlat allt som hör resan till i en låda, vilket förkortar packningstiden. En annan sak som jag insett sparar tid när man packar är att ha resenecessärer förberedda och klara.

I en resenecessär ska du ha mindre förpackningar. Detta av två anledningar. För det första sparar det både yta och vikt, vilket ju alltid är bra, för du vill ju inte bära på onödiga saker. För det andra så är det ett krav att ha förpackningar under 100 ml om du flyger och vill ha necessären i ditt handbagage. Så vill du ta med dig favoritschampot och flaskan är större än 100 ml så kan du köpa reseförpackningar som du kan hälla över i. Annars är det smart att behålla små förpackningar man kan få extra när man handlar i affärer till just resa. Och ibland finns det färdiga produkter anpassade för resan.

reseforpackningar

Jag har två sådana necessärer. En för mina hudcremer, tandkräm och tandborste, rakhyvel , linser mm och en för smink. Den för smink packar jag i samma stund som jag sminkar mig innan jag reser – så fort jag har använt något åker det rakt ner i sminknecessären – och så kanske några saker till för fest make-up, fast det är inte så mycket skillnad för min del..

Och snart är semester för vår del. Så för mig blev det därför dags att rensa bland våra resenecessärer. Av någon anledning adderas det ju alltid saker  i dem.

Så jag tog ut allt ur necessärerna ur lådan där de ligger, la ut innehållet på golvet och började gruppera.

organisera-resenecessar

Jag la de grupperade kategorierna i var sin påse för att det ska vara ännu lättare att hitta i necessären. Många av dessa små påsar har jag kvar från smyckesinköp. Uppdraget för mig var alltså att rensa och optimera i mina resenecessärer. För en del av er kan det vara att göra i ordning en sådan så att ni slipper att bära på stora flaskor och att ni inte gör detta precis när ni ska packa för er resa utan att ni har det förberett lite innan.

ARBETSGÅNG FÖRBEREDA RESENECESSÄR

  1. Ta fram alla saker som du verkligen behöver ha med dig under resan.
  2. Har du några större förpackningar – skaffa gärna mindre, speciellt om du ska flyga. De finns i de allra flesta affärer samt apotek.
  3. Om du som jag tycker att det underlättar och har mindre påsar i necessärer, dela upp de olika sakerna i necessären i dessa. Då blir det ännu lättare att hitta och ta ut och in saker ur necessärer utifrån vad du behöver inför kommande resor.
  4. Ta gärna en bild över din organisering och lägg upp det på Facebook eller Instagram.
  5. Belöna dig själv med något.

Passar inte uppdraget dig av någon anledning då finna prioriteringslistan alltid där som ett tryggt alternativ:)

Stort lycka till med uppdraget!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!