Så får du pepp och egoboost – och rätt förvaring är nyckeln!

Vad gör du när du behöver lite pepp? När det känns deppigt eller när självförtroendet inte är på toppen? Då behövs de där uppmuntrande orden mer än någonsin! Och då gäller det att få dem – just där och då. Men hur? Jo, genom att skapa sig en egen pepp- eller egoboost bank. Det kan du göra genom att kontinuerligt spara på bra saker om dig själv som andra har skrivit till dig. Då kan du lätt ta fram dem när det känns lite motigt. Det kan du göra i olika former.

Du kan spara allt i en fotopärm eller skrivblock. Då skriver du ut diverse mail och klistrar in saker som du har fått i brev- eller kortform i ett fotoalbum eller ett skrivblock. Skriv även gärna ner det andra har sagt till dig så att du också får det på papper du kan skapa en mapp på din dator eller i mailen enbart för detta. Döp den till ”Egoboost” exempelvis. Eller något annat som du tycker är lämpligt. I den lägger du kontinuerligt uppmuntrande mail. Använder du digitala hjälpmedel som Evernote så kan du så klart även spara det där.

Men eftersom vi får saker skickade till oss i så olika format, så tycker jag att det mest effektiva är att samla all egoboost från olika källor som mail, sms, messeger, facebook, whatsapp, instagram mm på ett och samma ställe. Jag har hittat en app för detta. Den heter Keep it forever. Och vad har den som logga? Jo, en förvaringsbox! För att få in saker där tar jag en skärmbild på det mailet, sms:et eller kommentaren jag vill spara, beskär så att enbart det jag vill ska komma med på bilden, och sparar bilden i appen. Gratisversionen har fem stycken boxar varav en är lösenordskyddad för extra hemliga saker.  Vill du ha fler så får du köpa en prenumeration. En skärmbild på detta ser ut så här:

Keep it forever

Man kan så klart döpa boxarna till det man vill och byta färg på dem.

Åter igen – rätt förvaring är nyckeln även till att samla pepp och egoboost! Så att du kommer åt de uppmuntrande orden när du behöver  dem som mest för att må bättre eller få en energikick. Och den här förvaringen tar ju ingen fysisk plats och inget här ska heller rensas. Tvärt om – fyll på så mycket du bara kan!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!