Organisera spritskåpet – uppdrag vecka 26

Spritskåpet har länge varit en av mina surdegar. Eller rättare sagt – det är inget riktigt spritskåp. Vi pratar om två mindre Billy bokhyllor stående ovanpå varandra, där vi förvarar både vin och sprit. Och det har varit en enda röra måste jag erkänna. Hittills har det varit ganska svårt att hitta där. Men i helgen fick jag nog. Det skulle bara organiseras!

Så här såg de ut före:

spritskap-fore

Som ni ser – en enda röra. Visst fanns allt vin och sprit på ett ställe, men vi liksom knökade in flaskor där det gick. För det första så skulle allt sprit samlas på en hylla, vilket visade sig vara en omöjlighet. Vi hade helt enkelt fler spritfaskor än så. Därför stod en del av dem på sprithyllan och övriga lite överallt på andra hyllor. Denna oreda gjorde att det var svårt att hitta rätt spritsort när vi väl letade efter den. Till saken hör att jag alltid har haft lite bartender ambitioner och har försökt mig på det där ett antal gånger. När jag pluggade så jobbade jag i baren på Blekingska Nationen i Lund. Där pratar vi i och för sig om riktigt enkla drinkar… Under åren har jag införskaffat ett antal drinkböcker, mixers samt övriga bartendertillbehör. Och köpt en hel del olika slags drycker för att få till dessa drinkar. Drycker som nu stod i en enda röra. Men tillbaka till uppgiften.  Allt åkte självklart ut ur hyllan, som naturligtvis också rengjordes, vilket verkligen behövdes.

Och som vanligt så kategoriserade jag alla dessa ädla drycker.  Här är det egentligen supersimpelt – det är ju bara att ta varje spritsort för sig. Så jag delade upp det i rom, whisky, vodka och gin, för det fanns flera flaskor av dessa spritsorter. Kvar hade jag drycker som Drambuie, Limoncino, Baileys, Cointreau och Sherry. Det som var gemensamt för dessa var att de oftast dricks till olika typer av efterrätter. Eller till och med efter det. Så den kategorin kallade jag helt enkelt för efterrätt, så blev allt för det ändamålet samlat på ett ställe.

Och nu ser det ut så här:

spritskapet-efter

Det behövdes två hyllor att förvara spritrelaterade drycker på. Och som ni kanske ser så märkte jag så klart upp hyllan med min Dymo.

spritskap-dymo-markning

Nu känns det riktigt skönt att öppna dörren till förrådet, där det här skåpet står. Var sak har på sin plats säger jag bara!

Då så – er tur!

ARBETSGÅNG FÖR ATT ORGANISERA SPRITSKÅPET:

  1. Ta en förre-bild.
  2. Ta ut allt ur skåpet, hyllan, lådan eller var du nu förvarar dina ädla drycker.
  3. Rengör utrymmet.
  4. Kategorisera dryckerna – ifall du har tillräckligt många.
  5. Har du flera öppnade flaskor av samma dryck – häll över till en flaska (inte lika noga med bäst-före datum här..)
  6. Ställ tillbaka enligt den nya ordningen.
  7. Märk gärna upp!
  8. Ta en efter-bild och dela med dig!
  9. Belöna dig själv för väl utfört uppdrag:)

Har du inget stort spritförråd och därför så funkar inte det här uppdraget för dig? Då är det bara att beta av en sak från din prioriteringslista i stället!

Det är verkligen superkul att läsa om och se era lösningar, så fortsätt att tagga eller pinga mig på Instagram eller lägga upp bilder på Facebook. Förutom att det gör mig glad så inspirerar det andra och det blir härliga diskussioner om saker och ting och inte minst nya idéer!

Stort lycka till med uppdraget!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!