Belive you are ready now

Jag  älskar citat. De ger mig inspiration och gör att jag kommer i en slags skön stämning. Därför samlar jag på mig en himla massa bra citat. Lyckligtvis tar de inte så mycket plats om man samlar dem i Pinterest, där en av mina stora samlingar finns. Ett sådant citat som jag genast tog till mig var ”Believe you are ready now”. Varför? Citatet kan tolkas på två olika sätt enligt mig. Det första handlar om att våga. Att våga göra det man är rädd för. För när man är det så skyller man ofta på att man inte är redo på något sätt. Det gör i alla fall jag. Det jag håller på med är inte färdigt att se världen.. Jag måste jobba på det lite till. Bara göra en annan sak först.. Sedan kan jag skicka iväg den där ansökan. Eller skriva det där blogginlägget. Eller boken. Just min blogg skrev jag i två år innan jag vågade starta den på riktigt. Antecknade vad jag skulle skriva om och vad den skulle heta. Har idag ingen aning om varför jag inte vågade, men någon slags rädsla handlade det definitivt om. I stället borde jag ha sagt till mig själv att jag redo och det är dags att sätta igång på riktigt!

believe-you-are-ready-nowDet andra handlar om att överarbeta. Vilket är svårt att låta bli om man är en perfektionist (which I am…). Så jag måste konstant fråga mig själv om det jag gör inte är ”good enough”. Annars finns det ju ingen ände på hur många gånger man kan läsa om ett inlägg och pilla i det. Eller göra en presentation. Men att överarbeta leder sällan någon vart. Det är snarare ineffektivt och det gillar vi ju inte:) Så jag försöker jobba hårt på det och påminna mig själv om det så ofta jag kan. Det gäller i stället att tro på att man är redo för det där som man är rädd för. Och bara att göra det. Och inte överarbeta:)

Någon som känner igen sig i detta? Lite funderingar sådär dagen innan Midsommar:) Och då passar jag på att önska er en Glad Midsommar förstås!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!