5 tips på förvaring av solglasögon

Solen verkar vara här för att stanna och då åker ju solglasögonen genast fram:) Men hur förvarar man dem bäst? Jag la ut en bild på Instagram och frågade där, och det kom några förslag på hur ni brukar göra. Så här kommer 5 tips på förvaring av solglasögon:

1 – I en låda i hallen

Förvaring av solglasögon i en låda

Det blir överskådligt när man drar ut lådan. Ännu bättre om man kan dela av lådan i mindre sektioner så att glasögonen inte åker in i varandra om man öppnar den fort. Bilden kommer från bloggen Katelavie.

2 – I en korg

förvaring av solglasögon i en korg

Så gjorde jag när jag inredde hallen i Äntligen Hemma och så har jag det hemma hos mig när jag har säsongsanpassat hallen och bytt ut Viktors handskar och halsdukar i en korg mot just solglasögon. Korgen är uppmärkt med bild så klart och här använde jag en etikett som underlag.

3 – På en stång

Detta ger översikt över glasögonen. Stången (det kan även vara ett snöre för den delen) kan vara synlig men du kan även hänga upp den  på insidan av ett skåp, och då blir det överskådligt när du väl öppnar skåpet   – om du nu inte tycker att solglasögon är en prydnad i sig  – det är ju en smaksak.

 

Förvaring av solglasögon på stång

Bilden kommer från bloggen Stylizimo.

4 – På en krok

Har du hängade hyllor så kan du använda undersidan av dessa och fästa lite krokar. På dessa kan du i sin tur hänga upp dina solglasögon.

Förvaring av solglasögon på krokar

Detta tips och bild kommer från bloggen Muyingenioso.

5 – På en galge

förvaring av solglasögon på galge

Det låter väl som en bra idé att hänga upp solglasögonen på en galge i hallen – nära utgången, ihop med resten av ytterkläderna och överskådligt. Jag som har testat detta kan dock meddela att det är bäst att inte hänga upp den galgen för nära de övriga då glasögonen lätt tippar över och hänger i en hög lutade åt ena kanten. Men man kan också hänga galgen på en krok på väggen och då blir det genast lite mer stabilt.

Fler tips på kreativa förvaringslösningar för solglasögon hittar ni i ett tidigare inlägg för den som vill har ännu mer tips.

Hoppas att ni fick lite inspiration till förvaring för era solglasögon!

/Paulina