Uppdrag vecka 16: ordning i besticklådan

Då var det dags att fortsätta med köket, eller vad säger ni?:) Och den här gången ska vi ta oss an besticklådan. Den måste ju också gås igenom då och då och även rengöras, det fick jag definitivt uppleva..

Min besticklåda såg ut så här. Vissa fack började bli överfulla och några hade saknade bestämda kategorier, så jag kände att det dags att ta tag i den.

Besticklåda - före

När jag tömde den så såg det ut så här..

IMG_6409

Vågar inte göra bilden större än så här. Vem trodde att det var så här smutsigt? Inte jag i alla fall.. Vi hoppar raskt över till ”efter”- bilden i stället:

Besticklåda - efter

När man går igenom sina saker så hittar man ibland sådant man har glömt att man hade – vilket blir lite som att få nya saker. Jag blev bland annat påmind om att vi har väldigt vackra servetthållare som vi aldrig har använt – och som jag vill använda!  En vindruvesax hittade jag också! Även den kommer att vara så snyggt att lägga fram på en ostbricka kom jag fram till. Och då fick det mig att tänka att dessa saker hör ihop med tillfällen, då man kanske har gäster eller vid finare tillfällen. Det i sin tur fick mig att skapa en kategori som heter ”Fest”, avsätta ett fack för det och märka upp så klart:) Älskar den nya röda dymo remsan – den är mer iögonfallande så den kommer att påminna mig bättre om att nyttja dessa saker.

märk upp dina lådor

Jag hittade även jag en såsslev som jag flyttade över till andra lådan, där jag har andra slevar. Även där tror jag att vi nu kommer att nyttja den mer nu, eftersom den nu ligger tillsammans med andra liknande föremål. En annan aha-upplevelse var att vi hade en ostkniv, som låg i ett annat fack. Men när jag letade efter en kniv så tittade jag förstås endast i knivfacket. Så det var bara att flytta över ostkniven dit så att vi kan börja använda den också.

Kanske inte jättestort skillnad rent visuellt, men nu har jag skapat en bättre struktur, vilket gör att vi kommer att nyttja saker bättre nu. Och så är det rent, så det känns mycket fräschare nu. Och det hela tog 15-30 minuter. Så ett snabbt uppdrag har ni framför er. Bara att göra, eller hur?

ARBETSGÅNG:

 1. Ta en ”före”- bild på din besticklåda.
 2. Ta ut allt ur den.
 3. Gå igenom alla saker. Har du något du inte längre behöver eller inte tror att du kommer att använda? Gör dig av med det
 4. Gruppera ihop saker som hör ihop.
 5. Lägg tillbaka dem i bestickslådan.
 6. Ta en ”efter”- bild.
 7. Fira:)

Som vanligt – ser fram emot era bilder, frågor och kommenterer – här på bloggen, Instagram eller Facebook. Och funkar inte denna uppgift för någon så är er egen prioriteringslista alltid ett alternativ!

Jag unnade mig att läsa en bok på kvällen. Älskar böcker men har ofta inte ro att läsa dem hemma utan slukar i mig så mycket jag kan när jag reser i stället (och därför blir själva resandet aldrig tråkigt enligt mig). Men igår skulle jag ju fira:)

Lycka till med era uppdrag!

/Paulina

18 Kommentarer
 1. Isflingan says:

  Nu har även jag tagit mig tid att rensa i alla kökslådor. Städningen tog inte så lång tid utan det var själva ”väntandet” på att se om jag skulle få nytta av vissa redskap eller inte. När det gått ett par månader och jag insett att jag inte använt vissa saker en enda gång, då fick de åka till second hand. Kanske nån annan kommer ha användning för dem istället. Så nu har jag bara saker i lådorna som jag verkligen använder, precis som det alltid borde vara.

  Svara
  • Paulina says:

   Smart av dig att vänta och iaktta dina/era vanor, Isflingan! Då blev du ju ännu säkrare på vad som skulle bort!

   Svara
 2. nintja says:

  En enda besticklåda? Jag har fem (5). Och de är rensade och i ordning. Har bara kvar sånt jag använder. Och mina stora, långa knivar ligger i ytterligare en annan låda. Visserligen är mina lådor hälften så stora som din låda (utom den där de stora knivarna finns), men…

  Svara
 3. Lilli says:

  Det här uppdraget passade mej perfekt idag eftersom jag hade planerat in att baka bullar. Under tiden degen jäste hann jag städa alla lådorna . Jag torkade med engångs våtservetter för städ, himla praktiskt och hygeniskt. Säkert inte miljövänligt men man kan ju inte va duktigt på allt.

  Svara
 4. Lina says:

  Fin ordning! Men det gör ont i mig att du har dina köksknivar sådär. Det förstör verkligen skärpan, bättre att bara ha en vass kniv än massa slöa. Eller än hellre skaffa ett knivställ eller speciell förvaring i lådan så de ej ligger o ”skaver” mot varandra.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Jag vet, men jag tycker faktiskt inte att det är så farligt.. Men då har vi inga superdyra knivar heller.. men vill verkligen inte ha dem framme. Men om jag investerar i nya så lovar jag att se över denna förvaring!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!