Uppdrag vecka 14: säsongsanpassa hallen

Å vad jag har längtat efter detta! Att ta fram vårgarderoben. Och nu är april här så det är hög tid tycker jag  – även om våren har varit lite trevande… Men ljuset är här i alla fall här och jag njuter verkligen av det.

Hur som helst, säsongsanpassa hallen var jag inne på. Med det menar jag att byta ut kläder, skor, och annat som hör hösten och vintern till och ersätta dem med vår- och sommarplagg och annat vårrelaterat. Så det gjorde jag igår – tog bort vinterjackor och vinterskor och ställde fram vårskor i stället. Gjorde samma sak med mössor, vantar och halsdukar i korgarna på hatthyllan. Jag lämnade kvar något enstaka vinterplagg eftersom det fortfarande är lite kallt vissa dagar.

Att byta ut vinterkläder till vår- och sommarkläder ger en sådan effekt. Jag menar:

sommar- och vinterskor

Ja, ni ser ju själva skillnaden. Det är en sådan lättnad att ta bort tunga vinterklängor och jackor. Och hela hallen såg ut så här före- och efter:

hallen före och efterbild

Kunde inte låta bli att färgsortera jackorna när jag ändå höll på… Och så närbild på skohyllan:

skor i hallen före och efter

Alla skor är inte eller utbytta till sommarskor, för vi är ju inte där än, men jag kommer att komplettera när sommaren väl kommer. Och som ni kanske ser så är skorna fram- och bakvända växelvis för att fler skor ska få plats i skohyllan:)

Jag tog även bort Viktors pjäxor och skridskor samt våra skridskor, som jag vintertid förvarar på en hylla i ett skåp i inre hallen och gjorde plats för fler sommarskor.

Som belöning gick jag på bio med Sven och såg Room. Rekommenderar den varmt.

OK våren, du kan komma nu. Jag är redo.

Då så. Dags för er att sätta igång!

ARBETSGÅNG:

 1. Ta en ”före”- bild.
 2. Ta bort allt från hallen som hör vintern till. Jackor, vantar, mössor, vinterskor och även vintersportutrustning som skridskor om du har det i ditt hem.
 3. Lägg undan dessa, antigen i ett förråd eller klädkammare avsett för detta. Om du ska förvara dem på vinden, lägg kläderna i vakuumpåsar och lådor, alternativt häng upp dem i klädskydd.
 4. Häng upp vår- och sommarkläder samt ställ fram vår- och sommarskor.
 5. Ta en ”efter”- bild.
 6. Fira

Den här utmaningen borde funka för alla, för alla har väl en hall med vinterkläder som ska rensas bort?:) Tycker ni att det är för tidigt så lämna någon varmare jacka.  Och funkar inte utmaningen trots allt så finns alltid er prioriteringslista nära till hands, eller hur?:)

Och som vanligt – dela gärna mer er av era framsteg, kommentarer och funderingar!:)

Stort lycka till med era utmaningar!

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Isflingan says:

  Har äntligen blivit helt färdig med säsongsanpassningen i hallen. Det gick snabbt att plocka bort och hänga dit alla fina vårkläder istället. Däremot tog det lite tid att tvätta alla kläder och packa undan dem i förrådet. Passade även på att rensa ut de kläder och skor som inte använts på hela säsongen. De skänktes bort, till någon/några som kan ha bättre användning för dem 🙂

  Svara
 2. Pernilla says:

  Ligger några veckor efter med veckouppdragen, fick ett ryck och tog tag i källar- och vindsförråd istället. Har gått igenom varenda kartong och sorterat, så skönt! Firar gör jag med att beställa nytt kök, ser fram emot att få organisera upp köksskåpen när den dagen kommer!

  Svara
 3. Magdalena says:

  Så bra att detta kom nu då jag tänkt på det i flera dagar. Gött att få en spark i baken liksom! 🙂 Plockade ner 4 vinterjackor och kom upp med 10 (!) vår/sommarjackor. Skönt att kunna ”shoppa” i sin egen garderob och inte lägga ut pengar på sånt en redan har/inte behöver. Va också tvungen att färgsortera, ser ju så mycket snyggare ut då.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!