Förvaring vs feng shui hos Nordegren och Epstein i P1

Igår var jag med i talkshow programmet Nordegren och Epstein i P1. Ämnet var ”Att rensa i den så kallade röran” och det blev en diskussion om olika förvaringslösningar i hemmet vs feng shui tänket, som Birgitta Tryberg berättade om.

Jag tror att jag är lite för pragmatisk för det. Självfallet ska man rensa och försöka ha det så prylfritt som möjligt, det skriver och pratar jag om konstant. Men ett hem utan bra förvaringslösingar är inget fungerande hem. Det kan man lätt se när man tar in på hotell. Man har ju endast det mest nödvändiga med sig och hotelrummet samt badrummet är ju helt befriat från några onödiga prylar. Totally feng shui. Och vad händer när man kommer in där med sina väskor? Jo, ofta så börjar saker ligga lite överallt. Varför? Det kan så klart finnas fler anledningar till det, men för min del handlar det just om bristen på bra förvaringslösningar. Badrummet saknar ju badrumskåp och ibland till och med avställningsyta, och hotellrummet har oftast för få galgar i skåpet eller saknar hyllor. Och vad händer då? Jo, då ligger ju saker framme.

Så här har vi en situation med de mest nödvändiga sakerna och avskalat i övrigt – perfekt utgångspunkt med andra ord. Det blir inte ordning och reda för det. Så ja – jag tror stenhårt på att rensa mycket och nej, jag vill helst inte behöva ha förvaring över dörren, men om jag bor litet och faktiskt har rensat och endast har det nödvändigaste, eller bor många på i ett hushåll, då kanske jag inte har något val. Och då gäller det att tänka smart förvaring.  Och jag har alltid sovit gott på natten trots att jag har saker under sängen. Kanske för att jag har det välorganiserat?:)

Så jag är nog lite för praktisk för feng shui och ser det mer som ett ideal. Och det är ju bra att ha ideal och visioner men det finns även en verklighet och vardag att förhålla sig till. Eller vad tycker ni?

Här kan ni lyssna själva på diskussionen om ni vill. Tryck på bilden så kommer ni till inslaget. 14 minuter långt är det:

Paulina Draganja Nordegren Epstein P1

 

Ha en härlig helg!

/Paulina

6 Kommentarer
  1. Gunilla Ljungdahl says:

    Alltid ett så aktuellt ämne – att ha ordning på sina prylar och papper. Inspirerar och dessutom är jag tydligen inte den enda som ständigt försöker förbättra hemma. Programmet var fint att lyssna på men jag kunde inte hålla med om allt – är tvungen att ha mina sysaker under sängen – min hobby är att sy och tyvärr har jag inget syrum där saker kan stå framme. Tyvärr. Men sover ändå gott om natten. Har sängkappa för att inte se prylarna under sängarna! 😉 Tack Paulina!

    Svara
  2. Lilli says:

    Jätte bra att du tipsar om radio program och tidningar du är med i. Det var trevligt att lyssna på er båda. Bara av att följt veckouppdragen från nyår ( då jag hittade in hit ) och förvaringstips som du delat med dej i tidningar, så har jag blivit mindre stressad över mitt hem. Innan kändes det som att Ja städa och plocka grejor jämt….utan att det blev någon skillnad.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!