Tips från organisationsexperter från hela världen i Houzz

Houzz är en av världens största plattformar för design och inredning, med 11 redaktioner och 30 miljoner unika användare i månaden. De har gjort en intervjurunda bland organisationsexperter över hela välden – från Japan, Spanien, Frankrike, Tyskland, England, Italien, Australien och USA för att få se om det finns några skillnader vad gäller hur vi ser på ordning och reda, prylar och hur vi organiserar våra hem. Och jag har fått det stora nöjet att representera Sverige:)

Artikeln heter ”Decluttering Ideas From Around the World”. Houzz intervjuade japanen Fumio Sasaki, som driver bloggen Minimal & Ism om hans minimalistiska livsstil. Maria Gallay, en personlig organisatör från Spanien berättade om frånvaron av den minimalistiska livsstilen och second hand marknaden och hur starka familjeband påverkar relationen till prylar.

Pauline Lavasseur från Frankrike är också en personlig organisatör och berättar om pappershögar som är det främsta organisationsproblemet i franska hem p g a franska lagstiftningen, som tvingar franska medborgare till att spara på papper. Hon vittnar också om att fransmän har svårt att göra sig av med saker och gillar souvenirer.

Och så beskriver jag organsationstrender i Sverige:

Förvaringsdrottningen i Houzz

I artikeln berättar jag även att jag upplever att hallen är en stor organisationsutmaning för många i Sverige, betonar vikten med var sak på sin plats och att jag ofta avstår från ett köp om jag inte ser framför mig var jag ska förvara föremålet jag funderar på att köpa. Det har gjort att jag har avstått från många köp genom åren.

talienskan Daniela Mosca, som har ett organisationsföretag och lär ut familjer hur man ska organisera, har samma åsikt angående var sak har sin plats. Australienskan MaryAnne Bonnie författare till organsiationsboken ”From Stuffed to Sorted and Paper Flow: Your Ultimate Guide to Making Paperwork Easy” tror att många saker i hemmet faktiskt kan vara hämmande för ens utveckling. Hon säger att det ultimata testet för om sakerna är så värdefulla för oss som vi påstår, är att se var vi placerar dem i hemmet. Om de inte har en framträdande plats så kanske de inte är så värdefulla trots allt. UK experten Helen Winter tycker att kaos i hemmet gör att vi slösar bort värdefull energi.

[houzz=http://www.houzz.com/ideabooks/59562724/list/decluttering-ideas-from-around-the-world w=300]

Amerikanska författaren Mindy Starns Clark poängterar att varje ägodel vi äger kräver vår tid, så ju mer saker vi äger, desto mer tid offrar vi på dem. Exakt vad jag skriver i ”Förvara smart – organisera ditt hem”🙂 Hon tycker att man ska bestämma sig för hur mycket plats man ska ha avsedda för olika saker. När den ytan är full så är det dags att rensa.

Tyska organsationsexperten och författaren Denise Colquhoun tipsar om att plocka upp allt som ligger på golvet varje dag för att behålla ordningen hemma.

Jag tyckte att det var himla kul att läsa om och få tips från organisationsexperter från olika länder. Och inse att det mesta gällande detta ändå är universalt. Men även kul att läsa om vissa skillnader på vad vi samlar på oss.

Hela artikeln finns på Houzz. Den har bland annat översatts till italienska, tyska och ryska.

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Pernilla Fors says:

  Vad roligt för dig, grattis. Jag har börjar följa dig och du har verkligen bra tips. Din bok ligger på nattygsbordet nu, kul läsning. By the way så har du flera supersnygga klänningar i boken. Kan man få tips om inköpsställe?
  Mvh Pernilla Fors

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Vad roligt att du tycker det, Pernilla! Ja, jag älskar klänningar:) Jag köper dem som jag tycker är snygga i affärer från HM och Zara till Phase Eight och Karen Millen. Är det någon speciell som du tänker på?

   Svara
 2. Emma says:

  Hej! Jag är en relativt ny läsare här. Älskar denna blogg! Älskar att organisera och hitta bra förvaring! Nu befinner jag och min familj oss mitt i en flytt. Flyttar i början av mars. Så jag undrar om du har några tips, eller skrivit om det tidigare, på hur man gör vid packning och rensning av hemmet. Jag är rätt duktig på att rensa bort saker. Maken är raka motsatsen.. Har du några tips på hur jag hjälper honom att rensa bort lite onödiga saker? 😉
  Men det viktigaste. Nu har jag en chans att börja om med förvaringen när vi flyttar in. Har några lådor här och var med blandade saker som kanske används vart tredje år eller så (cyklop, badringar, klarinett, allt möjligt alltså.) Inget som jag vill göra mig av med. Men som behöver hitta en bra plats. Ska man sortera efter årstider, att bakgrunder hamnar med sommarkläder? Eller ska man ha nån ”allt-i-allo” låda någonstans? Har du några tips på hur man hittar bra plats till alla prylar helt enkelt? Eller några andra bra flyttips? 🙂 Tack för en bra blogg!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!