Organisera i handväskan – uppdrag vecka 5

Ladies, det är dags att ta tag i detta nu. Alltså att organisera i handväskan. Många män förundrar sig över vad vi har i där. Ibland gör vi det själva också. Vissa av oss använder sig av flera handväskor som vi byter ofta, andra är mer trogna en väska. Men hur är det med innehållet i den? Rensas det kontinuerligt inuti eller ligger allt huller om buller?

Dags att ta tag i detta tycker jag. Och skapa ett smidigt system för att behålla ordningen och att snabbt kunna byta innehållet till en annan handväska om man vill det. Vad säger ni? Nu kör vi!

ARBETSGÅNG FÖR HUR DU ORGANISERAR  I HANDVÄSKAN:

 1. Ta ut allt från handväskan och ta en ”före”-bild. Vad har du där egentligen? Gamla kvitton? Tomma behållare efter huvudvärkstabletter? En barnsocka? (har jag hittat i min handväska mer än än gång)
 2. Rensa. Yes. Det gäller även här. Rent skräp blir ju lätt att kasta. Något mer du faktiskt inte behöver bära på varje dag i din handväska?
 3. Försök att dela upp innehållet i kategorier. Finns det saker som hör ihop? Finns det saker som du använder oftare än andra saker? Finns det saker du inte behöver bära på varje dag?
 4. Skaffa en eller flera necessärer som du kan ha inuti din väska. Det finns riktiga insatser för handväskor. De är så klart bra. Eller necessärer som som har sidofack. Då blir det också lättare att ha ordning och reda. Men har du inte dessa och inte känner för att skaffa dem heller så går det bra med vanliga necessärer. Dela upp det
 5. du ska ha i väskan mellan dem.
 6. Ta en ”efter”-bild.
 7. Belöna dig själv. 

Så gjorde jag:

Tog ut allt från från min väska och la ut det på golvet:

rensa handväskan

Jag är inte den som byter handväska ofta, snarare en gång per säsong – från svart på vintern till ljus på våren och sommaren. Och så har jag små festväskor. Dem tömmer jag på innehåll i samma stund när jag kommer hem eller dagen efter ifall jag är för trött på den kvällen eller morgonen..

Hur som helst. I min ordinarie ”dagväska” har jag redan två stycken necessärer där jag förvarar diverse saker. Innehållet i dessa har jag fördelat efter hur ofta jag behöver dessa saker. Den ena necessären behöver jag alltid ha med mig och den andra kan jag lämna hemma om jag inte vill att väskan ska vara för tung eller något i den stilen. Så ett grundsystem finns på plats. Det gäller bara att rensa då och då. Den här gången blev det så här:

ordning i handväskanDen ena necessären innehåller det absolut mest nödvändigaste, som jag måste ha med mig varje dag (ingen inbördes ordning bland dessa dock:): tuggummi, deodorant, näsdukar, handkräm, halstabletter (så här års), parfym (i den lilla avlånga behållaren som liknar läppstift), nagelbandsklippare (irriterande när man inte får bort ett löst nagelband, det kan väl alla känna igen sig i?:), nagelfil (av samma anledning som föregående),

I den andra necessären har jag lagt sådant som jag inte behöver ha med mig varje dag, och som jag därför oftast kan lämna hemma.

organisera i handväskan

Endast när jag ska göra något direkt efter jobbet som jag behöver lite smink och en fickspegel. I den vackra tygbehållaren som ser ut som en liten portmonnä men är en före detta förpackning till rouge från Lars Wallin, förvarar jag tamponger. Inte heller den behöver jag ha med mig dagligen.

Och så resten av det jag la ut – det viktigaste av det viktigaste. Det har jag i sidofickor i handväskan:

I handväskan

Highligtspenna undrar ni kanske? Jo, jag är ett överstrykningsfreak så den och en kulspetspenna måste alltid vara nära till hands:) Även beroende av Body Shops cocoa butter – går inte med någon annan läppbalm, så de får bara inte ta ur den ur sortimentet. Den metalliska behållaren är en visitkorthållare, där jag har Förvaringsdrottningens visitkort. Och så SL kort. Skulle inte överleva utan kollektivtrafik. Snabbt att röra sig inne i stan och miljövänligt!

Gentlemen – nu över till er. För några månader sedan var jag med i Radio Blekinge, och vi pratade om myntburkar. Att män vanlitgtvis ha en sådan. Det stämde inte på alla, men på vissa. Hur förvarar ni era mynt? Kan de förvaras bättre?

ARBETSGÅNG FÖR MYNTFÖRVARING:

 1. Ta en ”före”-bild av din myntförvaring
 2. Rensa. Va? Jo, om du har mycket mynt så behöver du kanske växla in dem.
 3. Om du har en mindre snygg myntförvaring – skaffa en finare.
 4. Ta en ”efter”-bild.

Och om inget av uppdragen passar er så finns ju alltid er egen prioriteringslista att välja ifrån!:)

Stort lycka till! Ser fram emot att se och höra hur det gick!

Kram!

Paulina

22 Kommentarer
 1. Isflingan says:

  Den här veckans uppdrag gick snabbt 🙂 Jag har nämligen vanan att rensa väskan så fort jag kommer hem någonstans ifrån. Då blir det aldrig att man släpar runt på onödiga saker. Däremot borde jag nog införskaffa mig en necessär till de där sakerna som flyttas fram och tillbaka mellan olika väskor.

  Svara
 2. Maria says:

  Jag hade ganska bra ordning i handväskan tyckte jag. Inget som behövde kastas, men superbra tips med necessärer. Jag hade faktiskt en som matchar min ”huvudhandväska” som var helt ny och bara låg och väntade på att användas till något helt perfekt! Tack för dina inspirerande tips!

  Svara
 3. Pernilla says:

  Hej, tänk på att inte fota av nycklar på ett sånt sätt att lömska typer kan kopiera av nyckeln! Tydligen går det att göra en 3d kopia av nycklar från ett foto.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Pernilla, Bra att du säger det! Jag läste också den artikeln och därför la jag nycklarna ovanpå varandra. Svårt att kopiera så tror jag. Dessutom tror jag att det är lättare att helt enkelt bryta sig in är att skapa en 3D kopia.. Men jag håller med – bra att tänka på detta!

   Svara
 4. Jenny says:

  Tycker alla uppdrag går skitbra – område efter område är sånt som jag redan gjort i julas eller normalt sköter 😉 Tur för mig!

  Svara
 5. Katarina Tiger says:

  Tack, Paulina för hälsningen till min födelsedag! Jag sträckläste boken och är väldigt glad för den. Så braaa! Tack vare dina uppdrag varje vecka känns det roligt att skapa ordning i träsket.

  Svara
 6. Malin N says:

  Klar! Jag är ganska bra på att packa upp väskan när jag kommer hem, men några grejer brukar bli kvar. Byter ofta väska utifrån hur mycket saker jag behöver ta med mig, vilket resulterat i många dubbletter av saker som ligger och skvalpar i väskorna. Hade jag haft allt jag behöver i varje väska hade det systemet funkat, men som det är nu måste jag varje dag kolla så att inget saknas och vissa grejer har jag bara en av, så det tar onödig tid. Nu ryms allt i ett pennskrin samt en liten necessär. I den sistnämnda la jag i en penna också så att jag kan lämna pennskrinet hemma om jag vill. Funderar dock på om det inte är jobbigt att ta fram necessären varje gång jag ska ha något ur den. Men å andra sidan får jag alltid leta i olika fack efter den typen av grejer ändå….
  Skönt med ett lätt uppdrag efter den lite tyngre badrumssorteringen.

  Svara
 7. Lilli says:

  Tänk vad lätt allt går helt plötsligt……helt galet bra med ett uppdrag varje vecka, och som säkert många med mej väntar på. Sen många år tillbaka lägger jag alla mina enkronor i ett fack i skrivbordet. Då finns alltid småpengar hemma till skolbarnen som ofta köper smörgås på skolan.

  Svara
 8. Maria says:

  Fäääääärdig!
  Som fler sagt – bra med så ”lätta” och avgränsade uppdrag. Då blir det gjort!

  Bra tips om plånkan oxå – den tar jag ikväll….den har inte gått att stänga på en vecka ????

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Kul att få feedback om det också! Vissa vill ju ha mer och andra mindre och jag försöker variera det så gott det går så att så många som möjligt blir nöjda:) Så tack för att input om detta, Maria!

   Svara
 9. Anna-Karin says:

  Rensade plånboken också! Den ligger i handväskan men blir bara tjockare och tjockare av kvitton, visitkort, plastkort, rabattkuponger med mera.

  Svara
 10. Anna says:

  Jättebra att det är korta avgränsade uppgifter! Då spiller energin över ibland till närliggande områden (i detta fall jobbväskan). Tack för projektet 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!