Intervju i P4 Stockholm – om boken, förvaringsutmaningar och hållbar konsumtion

Igår var jag på Sveriges Radio och intervjuades av Pär Fontander på P4 Stockholm med anledning av min bok. Vi pratade om den, varför det är så svårt att rensa, vad man ska göra när man har svårt att göra sig av med saker, varför detta berör alla osv. Och så gled vi in på ett större ämne, nämligen hållbar konsumtion.

Sveriges Radio

Det är en fråga jag inte pratar så mycket om här på bloggen men som jag verkligen brinner för. Vi kan skona vår jord och hjälpa varandra genom att konsumera rätt, vilket sträcker sig från inköp till hur vi gör oss av med saker. Båda är lika viktiga i mina ögon. Man kan kasta den där fullt användbara elektriska apparaten i grovsoporna. Det tar en kort stund. Eller så kan man gå med den till Myrorna eller sälja på Blocket. Det tar lite längre tid, men då används föremålet vidare och någon annan kan ha nytta av den. Man kan kasta textiler i hushållssoporna eller lämna in dem i butiker som tar emot och återanvänder dessa och på det sättet skona miljön. Alla våra små val och gärningar gör skillnad. Jag vet att det inte alltid är så lätt att göra rätt för sig i ett vardagsliv fullt med vardagssysslor, måsten och tidsbrist och jag säger inte att jag alltid själv gör rätt. Men jag försöker. För det gör skillnad.

Men det var inte bara det vi pratade om:) Här kommer klippet om ni vill lyssna själva. Tryck på bilden för att komma till det. Då kommer ni till en sida där spelaren i toppen av sidan är framspolad till rätt ställe. OBS! Klicka på play-knappen i spelaren i vänstra hörnet i toppen (den ni ser på bilden, och inte länken ”lyssna 112 min) så kommer ni direkt till intervjun med mig. (Instruktioner från Sveriges Radios support – tack Annika!:)

Lunch i P4 Stockholm

Hoppas att ni gillar intervjun:)

/Paulina

PS. Vinnaren i Elfa tävlingen tillkännages i morgon!

4 Kommentarer
  1. Lilli says:

    Ååååå….vad roligt det var att höra din röst. Blev jätte sugen att gå på föreläsning med dej, har du någon inplanerad ?

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!