Ha en riktig God Jul!

Nu är det äntligen Julafton och vi har sett sista julkalendern. Vi följde den slaviskt och tyckte att den verkligen var toppen. Inte minst dagens. Viktor tyckte att det var väldigt intressant och att få historien återberättad utifrån barnens perspektiv var genialt tycker jag. Det lär man sig inte på historielektionerna. Och så se sig vilken mat de åt. Så intressant! Men inte minst – det gav verkligen perspektiv på var vi befinner oss idag och hur bra vi har det. För det har vi. Och jag är väldigt tacksam för det. Att jag har mat på bordet och tak över huvudet. Och att vi får skapa vårt eget julfirande så som vi vill ha det. I vårt fall innebär det exempelvis att den polska rödbetssoppan med de små pirogerna har kvalat in på vårt julbord som en kvarleva från min bardom. Men karpen har jag definitivt skippat – gillade den aldrig.. Kalle Anka fick vi aldrig titta på när jag var liten så nu ser jag mycket fram emot det. Och att bara ha det lugnt och skönt.

Viktor kom i övrigt på att byta ut tomtegröten till kaffe och pepparkakor. Han tyckte att alla andra kommer ju att ge julgröt så det gäller att skilja sig från mängden och tomten måste ju vara sugen på lite kaffepaus… Gillar hans kreativa tänkande! Tror att Tomten också kommer att göra det och stannar förbi här..

Det var inte meningen att skriva så långt – det bara blev så. Det jag ville göra var att önska er alla en riktig God Jul!

julbord

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Beatrice says:

  Tack Paulina för dagens första hjärtliga skratt ;). Du har helt klart en underbar och omtänksam liten kille hemma hos dig :). Klart att tomten vill ha kaffepaus! =D

  Så, bort med skratt-tårarna så att jag kan se vad jag skriver…

  En riktigt God Jul till dig och familjen!

  Julkramar från Västkusten

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Beatrice,

   Så kul med hälsningar från Bästkusten!:) Ja, det har jag och jag är oerhört glad för det. Vi pratar mycket om det hemma. Kan avslöja att kaffet är utbytt mot presenterna men Viktor har inte upptäckt det än:) Ha en riktig God Jul du också! Kram

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!