Hur jag hittar mina fiffiga förvaringslösningar

Jag undrar bara hur du fungerar när det gäller dina fiffiga lösningar. Ser du en sak och tänker ”hmm, det här kan jag ha X i” eller har du något hemma som behövs fixas till och sen går du på stan och letar? Jag köper saker lite på måfå, ”den här kan ju vara bra till att ha för att förvara X i”. Sen när jag kommer hem upptäcker jag att det inte alls funkade som jag trodde. Tänkte ifall du kunde ge några tips om hur du tänker när det gäller förvaringslösningar. Jag misstänker att det inte bara är jag som funderar..

Victoria

Jag lovade att svara Victoria i ett inlägg, eftersom kanske fler funderar över detta. Ja, jag gör faktiskt på lite olika sätt. Jag kan spendera en lång stund i affären, kolla på en sak och försöka tänka mig in i en lösning. Och ibland så ser jag en lösning i en affär och kommer på att ”det där kan jag använda till X”, precis som Victoria skriver. En annan gång  letar jag efter en specifik lösning på en specifik utmaning – och detta kan ta sin tid.. Så det finns inget magiskt rätt sätt helt enkelt:) Men det är faktiskt inte alltid som det funkar från början. Det är lite som med kläder – det kan kännas rätt i affären men så kommer man hem så funkar det ändå inte..

Däremot så går det kanske ändå snabbare för mig att komma på just förvaringslösningar till specifika förvaringsutmaningar. Jag har nördigt bra koll på de olika kedjornas förvaringssortiment om jag får säga det själv. Så när någon ber mig om hjälp med en förvaringsutmaning så ser jag ganska snabbt vilken typ av förvaringslösning som skulle passa. Och jag vet oftast var jag kan hitta den. Det är en en fördel när man har hållit på med detta ett tag och är påläst inom ämnet så att säga.

För att ta två konkreta exempel på detta:

Lego organiserat efter färg

Den här förvaringslösningen i Viktors rum för småsaker var jag mäktigt stolt över att jag klurade ut exempelvis. Först tänkte jag att jag måste hitta någon lösning där jag bättre kunde nyttja höjden i hyllan. Jag funderade över vilka förvaringslösningar jag hade sett som just byggde på höjden. Och då mindes jag att det fanns en sådan lösning på MUJI. Att det sedan passade exakt tre stycken lådor som fyllde både höjden och bredden perfekt var ju total lycka.

En annan gång var jag på IKEA och såg en hyllinsats på köksavdelningen, och då slog det mig att jag i stället kunde nyttja den i Viktors rum för att åter igen kunna nyttja höjden bättre. Så olika ingångar på samma förvaringsutmaning:)

mer plats i barnrummet

Och med detta vill jag som sagt även säga att övning ger färdighet – ju oftare du gör detta desto bättre blir du på det:) Glöm bara inte att ta med dig måttbandet när du ska förvaringsshoppa, så tar du i alla fall bort det osäkra momentet, dvs om lösningen kommer att passa in måttmässigt.

Hoppas att detta var till hjälp!

/Paulina

PS:

keep-calm-and-storage-on

🙂

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!