Så kommer du igång och gör klart dina hemmaprojekt

Detta verkar vara den springande punkten – att komma igång med saker och att avsluta sina hemmaprojekt. Det får jag en del frågor om. Men hur gör vi annars för att få saker gjorda då? Hur blir träning, barnens aktiviteter, middagar eller läkarbesök av? Jo, vi bokar in dem i kalendern helt enkelt. Samma sak är det med att organisera hemma. Att tro att du helt plötsligt får lite extra tid och att du dessutom samtidigt kommer att få den där lusten till att röja eller organisera är rent önsketänkande. Det kommer aldrig att hända. Så om du verkligen vill få något gjort så måste du boka in det i kalendern. Och inte avvika från planen. Dessutom är det viktigt att boka av mer tid än vad du tror att du behöver. Sådana projekt nästan alltid tar mer tid än vad man tror. Har du inte en hel dag att avvara så är det bara att boka in två till tre timmar här och var. Så har du helt plötsligt en plan framöver. Och under den tiden får man faktiskt stå ut med röran. Det kan vara en sporre i sig.

Så för att sammanfatta detta. Så kommer du igång:

  1. Gör en lista på vad som behöver göras hemma. Helst tillsammans med din partner om du har någon och involvera även gärna barnen. Det kan var intressant i sig att se vad ni tycker är irriterande eller upplever borde fixas till i hemmet.
  2. Prioritera från den listan.
  3. Uppskatta hur mycket tid det kommer att ta att göra varje uppgift.
  4. Lägg på extra tid till den tiden du/ni har uppskattat.
  5. Boka in i kalendern och bestäm hur ni ska fira när det är klart.
  6. Just do it! Avvik inte från planen. Och om något mot förmodan dyker upp  – omboka i stället för att avboka. Gör gärna större aktiviteter som förrådsröjning exempelvis till en familjeaktivitet.
  7. Fira när det är klart!

Exakt så får du saker och ting gjorda hemma:)

Så kommer du igång och gör klart dina hemmaprojekt

Boka in dina organisations- och röjningsprojekt i kalendern. Och även när det ska firas när det är klart!

/Paulina

Följ mig gärna via Facebook:

Eller på Instagram:

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera gärna!