Manuset spikat och fotograferingen nästan klar

Igår var den stora dagen – slutlig genomgång av manuset. Det kändes mycket högtidligt att komma till förlaget och gå igenom den. På måndag ska boken börja utformas grafiskt.

Det var faktiskt inte alls läskigt eller ensamt att skriva, som jag trodde att det kanske skulle vara. Jag fick inte heller någon skrivkramp. Tvärt om – saker bara rann ur mig och ner på pappret (eller ja – in i datorn 🙂 Och det var faktiskt väldigt skönt att stänga ut allt brus och bara skriva. Jag fick i och för sig inte så många rena skrivdagar på grund av jobb och annat. En stor del av boken kom till under sena nätter, helger, semestrar och resor till och från mina förvaringsföreläsningar. Oavsett – jag fullständigt älskade det. Att skapa något från grunden är underbart! Jag hade en klar bild av vad jag ville förmedla. Hoppas innerligt att ni som läser boken kommer att ha lika mycket nytta och nöje av den som jag hade av att skriva den!.

Fotograferingen till boken blev dessutom ytterligare en bonus. Jag fick förmånen att jobba med superproffsige Ulf Huett, en fotograf som inte ger sig förrän han är helt nöjd med en bild. Ingenting är omöjligt och allt kan testas. Och så har min fantastiska redaktör Eva Bergman, med sin magiska talang för manus och bildstyling, lyft varje bild ytterligare en nivå. Vi tre har haft det otroligt kul och triggat varandra med diverse fotoidéer. Vad kan jag mer säga? Jag är oerhört tacksam för hela denna process och allas engagemang och hårda arbete. Och stolt över det vi nu skapar tillsammans.

Här kommer en bild från en av fotograferingarna då även Moa, bokens skickliga grafiska formgivare, var med. Så här kan det alltså de ut på andra sidan bilden:)

fotografering

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!