Tips på ordning och reda i barnens rum i Bygghemma magasinet

Jag har haft det stora nöjet att vara med i Bygghemma, ett magasin som skickas ut till 100 000 prenumeranter. Det blev ett hemma-hos reportage med fokus på barnrummet. Vi pratade om förvaring i synnerhet men även lite andra saker såsom min uppväxt och flykten till Sverige. Och så om bloggen förstås och varför den kom till.

förvaringsdrottningen bygghemma barnrum reportage

Det finns två sortens tips i intervjun, och eftersom det är svårt att fånga det på bild om man vill fota hela intervjun, så citerar jag dem här:

Mina tips för barnrummet:

  • Involvera barnet. Gör städningen till en lek eller tävling så blir det roligare. Att utforma det som ett ”uppdrag” kan vara kul. Om det är motigt, hjälpt till och gör vartannat ”uppdrag”.
  • Ha endast en pärm för teckningar som ska räcka hela förskoleperioden. Rensa kontinuerligt bland teckningarna, annars tenderar de att svämma över rummet. Låt barnet vara med och välja om det går och om humöret är rätt.
  • Sortera kläder i märkta lådor i garderoben så att barnet vet på vilken hylla ett visst klädesplagg finns.
  • Ha en rensningslåda där du lägger kläder som barnet inte kan ha längre så undviker du att de åker in i garderoben igen.

Och så de generella förvaringstipsen:

  • Rensa kontinuerligt. Varje gång effektiviserar man sin förvaring.
  • Märk upp lådor och garderober på insidan. Det blir tydligt och man följer det omedvetet. Det tar emot att ställa en tallrik där det står att det ska vara glas.
  • Om du har en stor låda, till exempel en kökslåda, dela upp den i mindre fack så slipper du kaos. Du kan ha olika fack för olika matvaror. Det ger bättre översikt och det är lättare att se vad som behövs sa att man inte köper dubbelt.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!