Glöm inte måttbandet när du shoppar!

Du har förberett dig ordentligt. Du har mätt utrymmet hemma som du behöver skaffa förvaring till. Du känner dig nöjd. Du går runt i relevanta affärer och plötsligt hittar det – förvaringslösningen du letade efter. Nu är det bara att kolla att måtten stämmer. Men det finns ingen information om detta på varan. Eller hyllkantsetiketten. Du börjar surfa från mobilen för att kolla om det finns på nätet, med inte heller där går det att finna. Du frågar personalen i butiken. De vet inte. Och något måttband har de faktiskt inte heller (och de tittar lite förvånat på dig när du ställer frågan). Nu har du två val – att antigen komma tillbaka med ett eget måttband eller att kånka hem produkten på vinst och förlust och hoppas att det funkar där hemma. Känns detta bekant?

Jag har i alla fall varit med om det några gånger. Tillräckligt många för att komma fram till följande slutsats – att alltid ha med mig ett måttband i handväskan. Då slipper jag alla de där stegen och besparar mig en hel del tid, vilket jag verkligen uppskattar. Så det är dagens tips till er när ni ska ut och förvaringsshoppa  – ta med er måttbandet – för effektivitetens och sinnesfridens skull.

handväska inspiration

/Paulina

PS. Sedan finns det tack och lov affärer som har tänkt på just detta: på IKEA, Granit och MIO har jag sett måttband. Men som sagt, bättre att vara utrustad med det ifall det inte finns i affären du har hittat något i.

4 Kommentarer
 1. Matilda says:

  Hej Paulina,
  Jag tog studenten i våras och fick då mycket presenter som passar i kategorin ”Ha-när-jag-flyttar-hemifrån” i dagsläget står de mesta ovanpå min bokhylla och några saker ligger i den ena (har 4) lådan under sängen. Däremot vet jag inte riktigt vart jag vill ha dessa saker. Min syster har ett fullproppat skåp med sina saker, men då är hon äldre än mig också och fick skåpet först. Det är rätt ömtåliga saker, som porslin och glas, så jag skulle vilja ha det på något bra ställe där de inte kan gå sönder, men samtidigt är jag inte sugen på att ha det i vårt förråd eller på vinden då jag troligen kommer glömma bort sakerna istället…

  Vilka tips har du?

  Fantastisk blogg!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Matilda,

   Missade din kommentar, ledsen för det! Innan jag kan hjälpa dig måste jag börja med att fråga: när har du tänkt att använda sakerna – är det när du flyttar hemifrån? För om det är då så riskerar du ju inte att glömma dem. Och då skulle jag förpacka dem väl och ställa upp på vinden eller i källaren så att de just är flyttklara. Men om du har tänkt att använda dem tidigare då är det ju en annan femma.. Då skulle jag gå igenom dem och fundera över först vad det är ´du skulle vilja använda tidigare och vad jag faktiskt fortfarande skulle ställa upp på vinden. De som du vill använda tidigare skulle kunna ligga kvar under sängen, men då vet jag inte vad det är så det är lite svar på förhand. Annars är den platsen inget vidare om det är saker som du ska använda först när du flyttar hemifrån.

   Så roligt att du gillar bloggen!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!