Detta förvarar jag under sängen

Förvarar du saker under sängen? Vet du vad du har där i så fall? För många blir det ett glömt utrymme alternativt en skräpplats. Det är verkligen synd att inte nyttja den platsen aktivt, speciellt om man har ont om utrymme – det är en stor yta vi pratar om.

Om din säng inte har inbyggda förvaringsmöjligheter så tycker jag att du ska skaffa lådor som du kan ställa där. Med risk för att upprepa mig här så måste dessa lådor ha två saker: 1 – hjul och 2 – viklock som kan förslutas väl så att det inte kommer in damm i lådan (se bilden nedan). På det sättet kan du lätt rulla ut lådan och öppna den utan att rulla ut hela. Blir din låda lättåtkomlig kan du förvara saker där som du behöver komma åt relativt ofta. Att smidigt komma åt sakerna under sängen minskar även irritationsmoment som annars uppstår när du behöver släpa ut saker därifrån med möda.

Så var förvarar jag under min säng? Den frågan fick jag en gång från en läsare och tänkte besvara den nu för att exemplifiera. Jag har en dubbelsäng. Under den får jag plats med sex stycken lådor – tre på varje sida. I dessa har jag:

 1. Handväskor: jag byter inte handväskor varje dag, så de behöver inte vara extremt lättåtkomliga. Under sängen passar perfekt för mig.
 2. Reserelaterade saker´: Min reselåda har jag skrivit om tidigare. Där förvarar jag allt reserelaterat såsom adaptrar, badkläder, badhanddukar, resespel och lekar, små reseförpackningar, resepåsar & utländska valutor. När det är dags att resa så plockar jag det jag behöver ur denna låda (den är så klart uppdelad i mindre utrymmen, där bikinis har sin egen plats:)

Bra förvaring under sängen3. Saker att skänka: det är mina mans låda. (Min låda har jag högst upp i garderoben). När han har bestämt sig att göra mig av med saker lägger han dem  i denna låda. När den är full gör vi oss av med sakerna.

4. Extra lakan för gäster: lättåtkomligt när någon besöker men används inte frekvent.

5. Fotorelaterade saker: fotostativ mm – tar plats så bra att förvara under sängen.

6. Extra filtar som inte används till vardags med som vi ändå vill ha nära till hands.

På det sättet förvarar jag saker jag använder relativt ofta relativt lättåtkomliga.

Och nu när jag har delat med mig av detta blir jag väldigt nyfiken – var förvarar ni under sängen? Skulle verkligen vilja veta!

/Paulina

21 Kommentarer
 1. Lena says:

  Jag har valt att inte förvara något under sängen eftersom det blir så mycket mer lättstädat då. Tidigare hade jag lådor på hjul som samlade mycket damm… Men nu däremot kan man lätt dammsuga under hela sängen! Förvaring och lätt att städa är viktigt för mig och den här gången fick förvaringen flytta pga städningen ????

  Svara
 2. Maria says:

  Jag har 3 st förvaringsväskor med dragkedja från Jysk där jag har extra täcken. Väldigt käcka men jag har länge funderat på just såna lådor som du nämner här.
  Var har du köpt dina någonstans?

  Svara
 3. dreamsaboutlife says:

  Fantastiska tips! Själv förvarar jag ingenting under sängen just nu då min säng består av madrass som ligger platt på golvet. När vi hade en ram till sängen med förvaring hade vi extra sängkläder och gardiner under sängen. Sen när vi skaffar kontinentalsäng till hösten kommer vi förvara sängkläder och filtar i lådor under den. Och kanske en sådan reselåda som du har 🙂

  Svara
 4. Weronica says:

  Oj. Vi förvarar massor där. En stor stege, två bordsfläktar, två resväskor, väskor, två paket golv (ska renovera hemma snart [hoppas jag]) katten sover där sen har vi nog lite elektronik som ska göras av med där under.
  Vi har inget förråd därav att allt som inte används läggs där…

  Svara
 5. e says:

  Under sängen sover hunden på nätterna 🙂 I övrigt håller jag med – ja, om man har väldigt ont om förvaringsplats är det ett bra ställe – men annars tycker jag att det är väldigt fint om det går att hålla platsen under sängen helt fri från saker för att ge sängen/sovrummet all möjlighet att vara bara en plats för sömn och mys.

  Svara
 6. Susanna says:

  Rull-lådor med foton, album och lite andra minnessaker samt resväskorna och verktygslådan huserar under vår säng. 🙂

  Svara
 7. malinsnyaliv says:

  Vi förvarar sånt vi borde skänka där.
  En kampsportsdräkt som jag aldrig bilder använda. Kläder som blev för små för 5 år sedan.
  Och sen täcken till vintern och gäster.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!