Häng upp cykeln för att spara plats

Har ni sett snygga bilder på upphängda cyklar? Jag har alltid tyckt att det var en bra idé att hänga upp cykeln för att på så sätt spara plats i hallen, förrådet eller var man nu vill förvara den. Dock har endast sett avancerade hänganordningar för att få till det. Men så hittade jag en superenkel och bra lösning på IKEA i Malmö, när jag föreläste där. Det är bara att hänga upp det i deras krokar (Rigel, 9 kr st). De är såpass breda att både cykelhjulet och ramen får plats. Hur enkelt som helst ju!

Har du högt i tak så kan du hänga upp det lite högre, så tar det verkligen inte så mycket plats av rummet. Och lätt är det även att ta ner den med denna lösning.

häng upp cykeln

Kul när riktigt bra förvaringslösningar även är så enkla att få till och dessutom riktigt billiga.

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Anna says:

  Verkligen smart lösning!

  Måste bara fråga en sak som är ot. Jag planerar optimal förvaring i en skrubb och letar därför efter genomskinliga/frostade stapelbara lådor och har läst dina tidigare jämförelser av olika märken på just detta. Verkligen toppenbra! Hittar dock inte ikeas lösning kupol i Sverige men det finns i England, Danmark och USA. Varför tror du att det är så? Lite konstig fråga, men du som förvaringsdrottning kanske har en aning? Utifrån din sammantagna känsla, vilken låda tror du är bäst (inräknat kvalitet, funktion, pris, utseende) om man jämför muji, kupol och granits lådor?

  Med vänlig hälsning, Anna

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Anna,

   Smart tänkt att ha stapelbara lådor i en skrubb! Det är korrekt att IKEA inte har Kupol i sitt sortiment längre. Jag har frågat personalen som jag har haft kontakt med, men de visste inte varför den har blivit borttagen. Det brukar dock grunda sig på försäljningen. Å andra sidan så brukar de inte ha olika sortiment i olika länder vad jag vet, utan man tittar på försäljningen totalt och gör bedömning därefter. Det är vad jag har fått veta, men det behöver inte stämma. Jag tycker i alla fall att det är jättesynd. Åhlens har också haft det men inte har det längre. Granits och MUJIs lådor ser nu snarlika ut. Granits har numera en avdelare i sina, vilket ju är superbra. För din del skulle jag bedöma framför allt utifrån på måtten så att du nyttjar din yta maximalt, och därefter priset – om det finns två med samma mått. Gör kanske ett inlägg om detta om du orkar vänta:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!