Enklaste knepet att få mer plats hemma

Enklaste knepet att få mer plats hemma är att börja organisera!

Jag vet. Så enkelt. Det finns tre anledningar till detta  – och två bonusar på köpet:

1. Sakerna som ligger i ordning tar mindre plats än de som ligger huller om buller, så när du lägger dem i ordning får du mer plats.

2. Du upptäcker saker som du inte längre gillar eller behöver, vilket gör att du kan slänga/skänka/sälja dem, vilket i sin tur innebär ännu mer plats.

3. Sedan hittar du alltid saker som inte inte ligger där de borde ligga – ytterligare mer plats där du organiserar!

På köpet brukar man hitta saker man har glömt och blir glad att återse. Dessutom får du en enorm tillfredsställelse av att skapa ordning (vem sa att organisera inte kunde göra en lycklig:)?

Ni ser, det finns bara fördelar med detta. Så börjar du få ont om plats är det bara att organisera lite:)

organisera och få mer plats hemma

/Paulina

PS. Jag vet att ni visste detta. Det var bara en lite påminnelse och förhoppningsvis även motivation att börja röja lite:)

7 Kommentarer
 1. Anette says:

  Hej! Jag har nyligen hittat hit, och också köpt dina böcker. En ny värld har öppnat sig! Att organisera gör mig faktiskt lycklig! Har insett att med lite tips och ett nytt tänk så blir inte varje grej ett stort projekt. Köpte lådor t kylen t ex, och efter en långpromenad städade jag en hylla i köket och m.rkte upp. Gick på högst tio minuter! Nästa dag tog jag nästa hylla. Såååå befriande! Tack!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Anette,
   Så underbart att läsa att mina böcker har fått dig att få lite nya perspektiv och hjälp på vägen. Bättre betyg finns inte! Och visst är det så att de där surdegarna är som störst i vårt huvud och de tynger oss enormt. Och ofta när vi väl har tagit oss an att göra dem så har det visat sig att det inte alls är så stort än vad vi trodde från början. Speciellt inte när man delar upp det i mindre delar. Tack för att du delade med dig av din insikt!

   Svara
 2. Hanna says:

  Hej! Din blogg är HELT fantastisk och inspirerande. Men kan du inte lösa det så att jag kan läsa hela inlägget i rss? Jag följer många bloggar och scrollar därför ofta förbi många av de inlägg jag måste klicka på för att få läsa.

  Svara
 3. Jessica says:

  Har ganska nyss börjat följa din blogg.
  Jag skulle behöva tips på hur jag ska tänka när jag organiserar för hur jag än gör känns det som att det blir fel.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!