6 tips för rätt förvaring och skötsel av nagellack

Det finns faktiskt ett rätt och ett fel sätt att förvara nagellack på. Senast jag handlade nagellack på KICKS träffade jag proffset Sara som delade med sig av en massa tips, och här kommer de:

1) Det viktigaste: förvara nagellacket mörkt och i jämn temperatur. Detta betyder att det inte bör stå i badrummet där temperaturen skiftar mellan kalt, varmt och tropiskt (i alla fall när jag duschar). Även husmorstipset om att förvara det i kylskåp, som jag hittills har gått efter, är fel då rumstemperatur är tydligen bäst. En bra plats är i stället en vanligt låda någonstans i rummet. Garderoben eller under sängen är andra exempel på lämpliga ställen som man kanske inte direkt tänker på gällande förvaring av nagellack.

2) Skaka aldrig nagellack – rulla i stället det mellan handflatorna. Om du skakar så fastnar det där uppe i skaftet och då blir ju nagellacket klistrigt eller torkar högst upp – inte bra.

förvaring av nagellack

3) Lägg aldrig nagellack utan låt det stå upprätt när du förvarar det. Av samma skäl som punkten ovan.

4) När du tar upp nagellacksborsten, torka den mot insidan av öppningen och undvik att det hamnar på ovansidan eller utsidan av den. Även det för att det annars börjar klistra sig fast mot locket.

skötsel av nagellack

5) Om det bildas klumpar i nagellacket så kan man faktiskt ta bort dem med speciella thinners avsedda för detta.

6) Nagellack håller ett till två år, så glöm inte att rensa bland dem med jämna mellanrum. De som är gamla sitter ändå inte bra och är svåra att applicera, så det är verkligen bäst att kasta dem. Men det får inte slängas hur som helst. Nagellack klassas som farligt avfall och ska därför lämnas till en återvinningsstation.

Det var väl allt. Nu gäller det bara att förvara rätt från och med nu:)

/Paulina

15 Kommentarer
 1. Angelica says:

  Nu använder inte jag nagellack men känns inte jätte hälsosamt att måla något med ett innehåll som man ska kasta på farligt avfall? 🙂

  Svara
 2. Samantha says:

  Hej !
  Följer din blogg och blir alltid så inspirerad … älskar ordning & reda 🙂
  Har en helt Off topic fråga … men kan du tipsa mig (och andra kanske) på hur man får ordning & reda bland sina läkemedel/mediciner ?! Vet att du gjort ett eller två inlägg innan men hur gör man om man har liten bostad med väldigt begränsat förvaringsutrymme ?

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Samantha!

   Var roligt att du blir inspirerad av bloggen – det värmer att höra!

   Ja, det stämmer, jag har skrivit om hur man får ordning bland sina läkemedel tidigare. Hur mycket läkemedel har du och var förvarar du dem i dagsläget?

   Svara
   • Samantha says:

    Jag har diverse läkemedel/kosttillskott och ”standardutbudet” som de flesta andra hushåll har: host/förkylningsmedicin,värkmedicin,plåster,allergimedicin.
    Jag förvarar dem i ett litet skåp i köket som har 3 hyllplan varav jag kan använda 1 – 1½ hyllplan till läkemedel.
    På de andra hyllplanen ska det få plats annat som 2 olika kaffesorter/kaffefilter & olika tepåsar/te, glödlampor & lågenergilampor.
    Storleken på skåpet är : 70cm högt, 28cm djupt & 36 cm i bredd.
    Det är mera ett organiserat kaos i skåpet nu än ordning och reda 🙂
    Har inte alls plats till några större lösningar 🙁 då man bor i en liten bostad med väldigt begränsat förvaringsutrymme.

 3. Magdalena says:

  Hej! Jag skulle vilja rätta dig lite här, nagellacksnörd som jag är. 😉 Remover är inte bra att ha i nagellacket, då det kan förstöra det. Det finns speciella thinners att ha i. Alla de större märkena, tex OPI, har sina egna. (Tycker det är lite konstigt att personalen på Kick´s ej har koll på detta då de säljer tom dem i sin butik…) Nagellack som sköts och förvaras på rätt sätt har i stort sett oändlig livslängd. Så att slänga känns väldigt onödigt. Om en inte har gjort slut på en flaska då, men vem lyckas med det ens?! Not me. 😀 Kan iofs bero på att jag har +350 stycken i min samling. 😉

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Magdalena,

   Tack för din input! Jag visste inte om thinners, så jag ändrar i inlägget, så att det blir rätt. Gällande dåliga nagellack så har jag däremot själv erfarenhet av dessa och har gjort av mig med ett antal. Men det kan ha att göra med att jag 1. köpte de billigare nagellacken tidigare och 2. att jag förvarade dem fel. Och då gick det faktiskt inte att använda dem längre. Så jag personligen ha igen erfarenhet av att man kan ha nagellack hur länge som helst, men du verkar vara storkonsument och proffs på detta, så jag tror på dig:)

   Åter igen, tack för din input!

   Svara
   • Magdalena says:

    Ah, det berodde säkert till stor del på lackets kvalité. Lite dyrare = lite bättre. 🙂
    Tack för ett i övrigt jättebra inlägg! 🙂

   • Förvaringsdrottningen says:

    Yes, so I’ve learned. Jag har hittills inte trott att det spelade så stor roll (inte alltid ett dyrare varumärke har bättre kvalitet) det men märker nu efter att ha köpt OPI vilken enorm skillnad det är. Så nu hoppas jag också att mina nagellack håller lika länge som dina:) Och kul med input så att jag kan göra inläggen ännu bättre!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!