Tänk att min favoritrappare Petter gillar ordning och reda!

Härom dagen läste jag en mycket inspirerande artikel i Veckans Affärer (18 juni 2015). Den handlade om rapparens Petters entreprenörsresa, hans passion och drivkrafter. Mitt i artikeln stod följande:

”För att  hålla ordning i sitt liv följer Petter starka rutiner. Han skriver en att-göra-lista på ett papper och bockar av analogt med penna under dagen. Varje kväll förbereder han också morgondagens start med att, likt en brandman, lägga ut sina kläder på golvet för att kunna hoppa i dem på morgonen. Sina nycklar lägger han alltid på exakt samma ställe – också på golvet. De nitiska rutinerna skyller han på sin adhd-diagnos. Så även det faktum att han hela tiden arbetar mot tydliga mål. Varje år sätter han upp en tolvmånadersplan för vad han ska prestera. Det gäller allt från låtskrivande till fysisk träning.”

Sweet music to my ears! Kan bara konstatera att man inte behöver ha en adhd-diagnos för att må bra av ovanstående rutiner. Att-göra-listor är A och O om man vill få kontroll över sin dag och se till att få rätt saker gjorda, att förbereda sin morgondag på det sättet som beskrivs ovan är superbra för att få en effektiv start på dagen. Och Nyårsmålen påminner mycket om mina egna – förutom att de inte handlar om låtskrivande:)

rapparen Petter gillar ordning och reda

Så kul att läsa detta. Även rappare behöver struktur! Och extra kul att Petter är en av mina favoritartister – såg på Insta att han spelade i min barndomstad Falkenberg härom dagen – hade varit en upplevelse att se det.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!