Enklaste sättet att få mer plats till återvinning i köket

Många vill vara miljövänliga och återvinna. Men för att återvinning av hushållsavfall ska fungera måste man få det att funka praktiskt i köket. Dessvärre är långt ifrån alla kök anpassade till det. Men det finns ett enkelt knep för att få mer plats till återvinning – skaffa en bra pedalhink. På det sättet kan du flytta ut soporna från platsen under vasken, där de flesta har sina sopor, och frigöra ytan för återvinning. Dessutom tycker jag att pedalhinken är både mer hygienisk och mer användbar på flera sätt: skräpet ligger inte runt pedalhinken på samma sätt som det kan göra när soporna kastas i en korg som står i ett skåp. Dessutom så är den mer mobil så att säga, så när man lagar mat så kan man flytta den dit man behöver den och kasta skräpet direkt i den i stället för att skräpet ska ligga på köks-, diskbänken eller i vasken. Bara fördelar alltså!

Pedalhink - perfekt för återvinning

Som sagt – pedalhinken rules:)

/Paulina

9 Kommentarer
 1. Sanna says:

  Ååå, tack snälla! 🙂 Kom på att det kanske kan vara bra att veta måtten under stolen. Lådan kan vara max 24 cm hög, 35 cm djup och 35 cm bred.

  Svara
 2. Anonym says:

  Hej Paulina! Tack för en bra blogg, lika bra som alltid. Jag kikar in här då och då när jag behöver inspiration och smarta idéer. Nu undrar jag om du kanske kan hjälpa mig? Jag ska försöka förklara och hoppas att du förstår hur jag menar. 🙂

  Jag skulle behöva en smart lösning till småprylar som jag lägger ifrån mig när jag kommer hem eller när jag växlar mellan olika väskor. Våran hall är liten och det får inte plats fler möbler, men jag har en stol i anslutning till hallen där jag hänger mina väskor och på stolssitsen lägger jag ifrån mig allt möjligt som läppglans, solglasögon, kvitton, biblioteksböcker, saker jag ska ta med mig till jobbet. Det blir ofta stökigt där och jag är trött på det. Nu har jag kommit på att jag kanske skulle kunna ställa en låda/korg med lock under stolen där jag kan lägga ner allt jox så att jag slipper se det, men så att det ändå är lättillgängligt när jag är på språng. Har du någon bra idé på en smart och fin låda? Funderar på någon med fack kanske. Jag tänker att den främst ska vara till småprylarna, biblioteksböckerna behöver inte få plats i lådan, de kan få vara på stolen. 🙂

  Svara
 3. Åse says:

  För mig skulle det inte fungera att ha den utanför skåpet jämt eftersom vi har hund, men jag brukar också flytta runt på hinken 🙂 Har du något tips på mellanlandningen som allt ursköljt behöver göra? Vi dricker väldigt mycket mjölk och här hemma är diskhon alltid full med mjölkkartonger, plastförpackningar och liknande. Brukar bli så att vi sköljer ur allt efter kvällsmaten och slänger förpackningarna på morgonen, men det tar en himla plats där i mellan.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Åse,
   Det är ett vanligt dilemma. Vi brukar faktiskt göra som ni – på natten torkar förpackningar och det är då man stör sig på dem som mest. Men jag håller med dig om att det oavsett inte ser trevligt ut och tar mycket plats. Det finns några lösningar på detta – t ex skåp med ställ som man kan ställa sådant i – ganska vanligt utomlands för disk i allmänhet. Men har man inte så mycket plats i köket så är det inte en optimal lösning heller. Att skära ner på mejeriprodukter är ett annat förslag:)

   Svara
   • Åse says:

    Ja, som du skrivit innan är rutin också viktigt 🙂 Tack, ska kolla upp hur vi kan göra bredvid hinken under diskhon (där har vi faktiskt lite plats. Med en f.d. mjölkbonde och en annan mjölkälskare kan det bli svårt, men värt att tänka på 🙂

  • Paulina says:

   Hej Åse! Den här utmaningen delar du med många andra, och dessvärre så har jag inget klockrent tips för det. Vissa förvarar sådana förpackningar på altanen eller balkonger, men där riskerar de att stå framme ännu längre..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!