Sluta skämmas för lite oordning

Då och då får jag brev, där ni berättar att ni skäms för oordningen hemma. Det verkar vara begränsade för både umgänget och välbefinnandet. Det gör mig uppriktigt ledsen att läsa. Vi jämför oss med hur det ser ut i inredningstidningar och i sociala medier. Men i verkligheten är det ju väldigt få som har ett hem som passar i en inredningstidning. Dessutom är dessa hem stylade inför plåtningen och fotograferade av professionella fotografer, så det är verkligen inte så att man bara har klivit in där och tagit en vardagsbild.

Som jag ser det är ordning och oordning en del av samma kretslopp och lika självklara i en vardag och helg full av diverse sysslor där man aktivt nyttjar hemmet. Och då stökar man ju till. Jag får ofta höra att jag säkerligen har en otrolig ordning hemma hela tiden. Knappast! Man lever ju inte i ett museum. Och för varje barn i hemmet blir det mer utmanande. Däremot så har jag skapat förutsättningar för att återställa ordningen relativt snabbt eftersom var sak vi äger har sin bestämda plats och vi gör oss kontinuerligt av med saker vi inte använder.

Så var lite snäll mot dig själv och sluta skämmas för oordningen. Var i stället stolt för att du vill göra något åt det! Och jämför dig inte med alla andra – det får vem som helst att må dåligt. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men man ska i stället ta reda på vad man mår bra av och köra på det. Vi har ordning hemmet när vi har bjudit över vänner, men får vi spontanbesök så får man gilla läget och då skäms jag inte om det råkar vara lite stökigt.

Det är så synd att vi ska må dåligt för att inte leva upp till ett orealistiskt ideal. Oordning då och då är också en del av livet.

oordning är en del av livet inkl logo

 

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Helena says:

  Jag jobbade som au-pair i England i ett halvår. Mamman i familjen var pedantisk. Trots att familjen hade hemstäd till huset två gånger i veckan och jag städade dessutom barnens rum varje vecka. Var hon framme med städgrejerna varje dag! Efter att ha bott i familjen hade jag lust att sätta upp ett citat jag hittade på en marknad i London.
  ”a clean house is a sign of a wasted lifetime” Man lever trots allt bara en gång!

  Så Skäms inte då era spontanbesökare knackar på och det är stökigt, Det visar på att ni faktiskt lever ert liv också!

  Underbar blogg med massa bra tips och idéer. Stort tack för det!

  Svara
 2. Karin says:

  Tänk den som ändå hade ett sånt där perfekt hem men som du säger: livet ska få plats också!
  Måste då få tipsa om FB-sidan Family Living-the true story. En sida där människor delar med sig av sina alltigenom vanliga och totalt ostylade hem- och dessutom med mycket humor. Har gett mig mist lika många igenkännande skratt som din blogg ger mig inspiration till ordning 🙂
  Skön sommar!!!

  Svara
 3. Sara says:

  Mitt hem är foto-redo alltid! Men det kan bero på att jag är en perfektionist och pedant av högsta grad. 🙂 Och dessutom två barn i hemmet. Skryter inte! Bara berättar att ”vi” med de perfekta hemmen finns.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Sara!

   Haha! Där ser man:) Kul att höra. Speciellt med tanke på att du har två barn. Du kanske ogillar oordning så mycket att du ser till att det alltid är fint och då är det din nivå.

   Svara
 4. isflingan says:

  Åh den där ska jag definitivt göra till en tavla att hänga i entrén till mitt hem 🙂 lika bra som min kompis citattavla som lyder nåt i stil med ”dammråttor är bara änglarnas tofflor”

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!