5 packningstips som sparar tid

Äntligen framme i Split! Hur skönt som helst. Känns lite som mitt andra hem. Och packningen blev faktiskt inte speciellt jobbig denna gång. Kanske för att jag har en hel del rutin. Men kul kommer det nog aldrig bli. Jag kan inte se det om annat än en nödvändighet som endast tar tid. Och därför ska man självfallet effektivisera det! Så jag fotsätter på tema packning och nedan har jag sammanfattat mina 5 packningstips för att göra den så smidig och snabb som möjligt:

1. Gör plats i hemmet där du kan samla saker lite innan resan  – det du kommer på att du måste ha med. De där böckerna eller kaffet som ska med, som du inte klarar dig utan. Och laddare. Speciellt sådant som du riskerar att glömma. Eller sådant som du behöver ha med specifikt för denna resa. Du lägger saker dit så fort du kommer på något som du ska ta med. Genom att göra detta kommer du att förkorta själva packningen.

2. Gör en lista som du går efter. Det bästa sättet att skriva en sådan lista är att anteckna sakerna du packar ner, så har du en lista att gå efter inför nästkommande resa, vilket kommer att spara tid då! Listan ska innehålla generella saker som du brukar behöva till resan. Sedan kan du göra olika listor för olika slags resor. Förutom att det sparar tid så säkerställer du att du inte glömmer bort något. Speciellt nyttigt är det för småbarnsföräldrar som har en massa extra prylar som ska med, som de dessutom inte har haft för vana att packa tidigare. En sådan lista räddade oss verkligen när Viktor var bebis.

3. Ha färdigpackad necessär med småbehållare för schampo, balsam mm. Små behållare sparar plats. Passa även på att spara små testförpackningar du får i affärer till resor, så tar de också mindre plats. En sådan necessär är då färdigpackad när du reser och du behöver inte lägga ner tid på det.

4. Samla allt som hör resan till på samma ställe. Du sparar tid att ha allt reserelaterat samlat på ett ställe och resesrelaterade saker blir överskådliga. Du kommer att kunna ta fram det som du behöver för varje resa. Mina resesaker förvara jag i en låda under sängen.

smart förvaring under sängen

5. Ta med dig tvättpåsar och fyll dem redan på resan. Har du flera sådana påsar så kan du tvättsortera redan på resan, vilket kommer att spara dig tid när du kommer hem. Och glöm inte att boka tvättstugan innan ifall du har en gemensam, så att du kan tvätta direkt när du kommer hem:)

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Anna says:

  Så smarta tips! Håller på att klura på var jag ska ha min ”reselåda”, så smart! Och tvättpåsarna, också så smart!

  En annan fråga, har du någon erfarenhet/tips om plastbackar som ska stå i kallförråd, för att textilier mm inte ska ta lukt och bli skadade? Såg några svarta på Clas Ohlson igår, men vill kolla om du har något annat tips. ????

  Tack för en superblogg + instakonto!! Jag har fö (efter dina tips!) bestämt mig för att märka upp mina kökslådor (på insidan) för att alla ska veta var knivar mm ska vara. Stort tack för all inspiration!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Anna,

   Roligt att d har haft nytta av tipsen och så kul att du gillar och följer bloggen både här och på Insta!

   Mitt främsta råd gällande textiler som ska vara på vinden är att lägga dem i vacuumpåsar. Jag upplevera att det skyddar mer än plastbackar. Men allt som försluter ordentligt bör fungera, så även plastbackar.. Jag har mina kläder i vacuumpåsar och flyttlådor och då funkar det, men utan vakuumpåsar fick kläderna en ”vind/källarlukt”. Så – jag tror att plastbackar bör funka om de kan förslutas ordentligt, och vill du vara på den säkra sidan så lägg kläderna i vakuumpåsar – det sparar även en hel del plats. De bästa påsarna har jag hittat på Rusta, då kan du använda dammsugaren för att suga ur luften. Hoppas att detta hjälper dig..

   Svara
   • Anna says:

    Stort tack för ditt svar! Bra tanke att lägga vakuumpåsarna i en flyttkartong, annars så blir de ju så lätt skadade (och då trasiga). Min favoritvakuumpåse från Clas Ohlson med tillhörande väska har utgått, så ditt förslag får nog bli min lösning. Tack!

 2. Linnea says:

  Hej! Jag blev lite nyfiken på hur du har det med ”pynt” hemma. Jag har föreställningen att du inte gillar att ha onödiga prylar framme, men man måste ju fylla ut tomrummen med onödigheter för att få det ombonat. Ett inlägg om det vore kul 🙂
  (Slängde förresten ner iPad-lådan bland strumporna direkt efter jag läst dItt inlägg om underklädesförvaring.)

  Svara
 3. Maria says:

  I helgen kom jag på ett ”förvaringsdilemma” som står för dörren nu när sommaren äntligen har kommit. Dynor, kuddar, filtar m.m. till utomhusmöblerna. På alla inredningsbilder så ser det så fint ut med alla dessa tyger osv, men vart förvaras dom. De flesta förvaringslådor är så fula, och plastiga. Och man vill ju ha grejerna nära uteplatsen så att det inte blir så mycket släpande in och ut. Kom gärna med tips 🙂

  Svara
 4. Lotta Nyman says:

  Hejsan
  Som vanligt, kanontips 🙂 tack. Vilket fint nattduksbord, var har du köpt det.
  Vänliga sommarhälsningar Lotta

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!