Veckans uppdrag: byta till sommarkläder – även i garderoben

För två veckor sedan bytte jag vinterkläder till sommarkläder i hallen. Och i helgen var det äntligen dags att göra samma sak i garderoben! Sommaren hann verkligen komma ikapp mig här. Och man har ju blivit ordentligt trött på att samma kläder i så länge. Jag vet faktiskt inte hur jag skulle klara av att ha kläder hängande i garderoben hela året. Jag behöver stoppa undan dem i några månader så att jag kan hinna glömma bort dem ett tag. Då blir man extra glad när man tar fram dem igen till hösten.

Det är en oerhört skön känsla att få stoppa undan höst/vinterkläder. Det blir som en reningsprocess på ett sätt och faktiskt ett symboliskt sätt att välkomna vår & sommar. Jag brukar längta till dessa garderobsbyten.

I samma veva som det är dags att plocka upp sommarkläderna så är det också dags att faktiskt säga hej då till några plagg som man inte lägre gillar. Jag har gallrat bort en hel del och skänkt vidare. Man blir bättre på det för varje år. Från början var det svårt att göra sig av med saker och jag lurade mig själv att jag nog skulle ha vissa plagg på mig. Nu litar jag på min känsla när jag tar fram plaggen och ser till att göra mig av med dem som jag innerst inne vet att jag inte kommer att ta på mig igen.

Jag passar då även på att lägga undan vissa kläder i min ”mellan säsong” trådkorg högst upp i garderoben, så att jag har några plagg lättillgängliga när temperaturen börjar växla.

 så förvarar du kläder mellan säsonger

Det var så oerhört skönt att plocka bort allt det svarta. Nu ser garderoben bra mycket färggladare ut – och lätt färgkoordinerad:)

byta till sommarkläder i garderoben

Vinterkläderna la jag i våra stora resväskor, vilka jag märkte för säkerhets skull för att inte upprepa missödet för något år sedan.

förvaring vinterkläder

I övrigt så kan jag säga att det är en underdrift att kalla detta för ”veckans uppdrag”, för det har tagit klart längre tid än en vecka att få detta på plats. Men nu – äntligen klar!

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Charlotte says:

  Åh jag älskar också säsongsbytena i garderoben även om det är tidsödande. Försöker hålla mig till april och oktober men vädret bestämmer ju lite också förstås. Men jag rensar även i säsongen som jag lägger undan för då har jag ju också färskt i minnet vad jag faktiskt har använt och inte ???? Sen blir det en rensning till när det plockas fram för det är alltid några grejer man inser att man tröttnat på eller som inte passar längre. Vågar dock inte förvara i resväskor. Det skulle jag glömma bort och alldeles för jobbigt om det skulle visa sig att jag behöver använda dem till en resa när de är upptagna av förvaring.. Använder mig av ”Samla” lådor från IKEA som ständigt får vara uppmärkta med off-season ????
  Tack för en härlig blogg och IG-konto förresten! Gillar alla smarta tips!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Charlotte,

   Ja, det där med att glömma kläderna hände ju mig en gång:) Men nu funkar det alldeles utmärkt tycker jag. Men som alltid så kan det vara olika vad som funkar för var och en. Du verkar i alla fall ha ett bra och fungerande system för detta:) Och så kul att du gillar bloggen och Instagram!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!