Lifehack – så räddar du småsaker från dammsugaren

Ni som följer Förvaringsdrottningen på Instagram har kanske märkt att det är en pysselverkstad här hemma. Vilket jag är otroligt glad för. Min drömbild av barn innan jag själv blev gravid var att jag skulle läsa sagor för dem varje kväll och att vi skulle pyssla:) Hahaha! Lite snävt kanske, men det får jag faktiskt göra! Eller – sagoläsningen delar vi på, men pysslandet är definitivt min och Viktors grej. Och lyckligtvis så gillar han det! Än så länge i alla fall, vilket jag är så otroligt glad för.

Hur som helst – tillbaka till ämnet. Pysslar man med pärlor exempelvis, så kan det set ut så här:

pärla.. och en del av dessa hamnar då på mattan.. Så vad göra för att det inte ska hamna i dammsugaren? Det finns säkert professionella lösningar för detta, men ett enkelt husmorstips (eller lifehack som det numera brukar heta) – använd dammsugaren! Fast med en nylonstrumpa på:)

lifehack - så räddar du små saker från i dammsugaren

Det gör man alltså först – innan man ska dammsuga på riktigt. Sedan är det bara att ta bort nylonstrumpan och fortsätta med resten. Enkelt va? Underlättar enormt för oss i alla fall! Och även det momentet kan faktiskt vara en kul grej för barn (fick även hjälp av Viktor med bilden här).

Och pysslet – det blev så här när det blev färdigt:

glassar gjorda av pärlor

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!