Välj rätt pärm och spara plats

Det är viktigt att ha rätt pärm. Varför? För att det besparar en hel del irritation om du frågar mig. Tjocka pärmar kan ta onödigt mycket plats i hyllan eller skåpet om man inte har så mycket papper och då inte använder hela bredden. Så för att optimera ditt utrymme:

  1. Bestäm vilka papper du behöver ha i pärmen.
  2. Kategorisera, eller dela upp dina papper för att se vilken innehållsförteckning du behöver införskaffa  (A-Z, 1-10, 1-20, 1-30 osv.)
  3. När du har sett hur mkt papper du behöver ha i pärmen – välj tjockleken på den.

De bästa pärmarna är enligt mig de klassiska. De som ”klickar” och viker ut sig helt när man öppnar dem, vilket gör att saker och ting inte faller ut. Och så är det viktigt att pärmen är hård och inte fladdrig. Där går tunna plastpärmar bort, om man inte ska ha enbart några enstaka papper i dem.

Och tycker du att de klassiska pärmarna är tråkiga? Gör dem personliga!

Ett konkret exempel från mitt hem: Viktor fick den tjocka pärmen från förskolan. I den fanns bara några få papper. Så jag flyttade över innehållet till den tunnare gröna pärmen som jag hade hemma. Och använde den tjockare pärmen till Viktors teckningar i stället. Och genom detta så nyttjar jag båda pärmarna effektivare.

välj rätt pärm

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Cissi says:

    Här vill jag ge ett spartips! Man kan köpa ”långa” register (alltså de som är typ 1-30) och dela upp på flera pärmar. Så har jag gjort. Jag behöver kanske tre flikar i en pärm, 10 i en annan osv. Det är ju inget som säger att registret måste börja på ett=)

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!