Att kontinuerligt utvärdera sin relation

När det nya året kommer så ska vi summera upp det gångna och göra nya Nyårslöften. På jobbet har vi utvärderingssamtal en gång om året. Vi utvärderar det gångna året och sätter upp nya mål. Men hur är det med våra förhållanden?

Härom dagen var det vår bröllopsdag. Den 9:e i raden. För några år sedan började vi använda just den dagen för att utvärdera vår relation.

Det började för några år sedan när vi var i Kroatien och den pittoreska staden Split.  Allt var som upplagt för en romantisk middag, men vi tyckte inte att vi hade något att fira och ville helst skippa det hela. Men till slut bestämde vi oss för att göra det bästa utav det och körde ett slags utvärderingssamtal. Vi pratade om våra mål, drömmar, vad som funkade och inte funkade och vad vi behövde jobba på var och en och tillsammans. Ett sådant samtal på utsatt tid skapar förutsättningar för en öppen och konstruktiv dialog och det har hjälpt oss att komma ur vår svacka och vi har fortsatt med den traditionen sedan dess. Så att vi vet var vi befinner oss och vart vi ska, om någon känner sig uppskattad eller missförstådd, om man har fått nya drömmar som man behöver hjälp med att förverkliga. Det skapar större förståelse för varandra. Och vem säger att man inte kan ta upp ordningsfrågor här. När det i många relationer handlar om att en person är projektledaren eller den som plackar upp efter alla andra. Det påverkar ju relationen i högsta grad.

Ville bara dela med mig av detta ifall någon annan också tycker att det är en bra idé. Och är man inte gift så kan man ta en annan dag – då man blev ihop, flyttade ihop eller något annat minnesvärt:)

att kontinuerligt utvärdera sin relation

Dagen till ära fick jag ett kort – passande nog från Ordning & Reda:)

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!