Organizing is the new shopping!

Missförstå mig inte – jag gillar verkligen snygga kläder och att klä mig snyggt. Men jag gillar inte att shoppa. Många blir förvånade när jag säger det. Men jag blir faktiskt stressad av att shoppa. Det känns som slösa bort tiden på att gå runt i affärer eller leta på nätet och det gillar jag ju inte. Så jag får nästan aldrig den där berömda lyckokänslan av shopping som alla andra pratar om.

Den får jag däremot definitivt av att organisera. Så fort jag sätter igång med det så kommer jag i ett slags flow. Jag går in min egen lilla bubbla och jag mår så bra. Redan under tiden jag organiserar får jag tillfredsställelse. För att inte tala om efteråt när man har sin egen ”moment”  och beskådar det man har åstadkommit. Och när jag tänker efter, så slår ju organisation shopping på många punkter:

 1. I stället för att spendera pengar så får jag det fint hemma.
 2. Inte nog med det – jag sparar dessutom pengar genom att skapa smart förvaring där jag använder mina saker oftare och inte riskerar att köpa dubbelt.
 3. Ja minskar irritationsmomenten som uppkommer i familjen när saker och ting skräpar runt
 4. Genom att organisera och skapa smarta förvaringslösningar sparar jag tid åt hela familjen, som vi annars hade lagt ner på att leta efter saker.
 5. Och jag mår bra av att göra det!

Är inte det en fantastisk deal? Jag säger det – organizing is the new shopping!

Organizing is the new shopping

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Ylva says:

  Här är en till som blir lycklig av att organisera och av att göra mig av med saker. Skänker gärna bort kläder och prylar som jag insett att jag inte gillar/passar i/vill ta hand om längre. Underbar känsla när jag får rensa bort och göra ordning!

  Svara
 2. Anonym says:

  Jag håller verklig med dig, gillar inte att springa i affärer men ibland är det nödvändigt. Har shoppat rätt många par skor under våren och alla via nätet och endast två par av tio som inte passat. Urvalet är dessutom mycket större på nätet. Jag trodde det bara var jag som inte gillade att springa i affärer.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Ja, det är klart att man måste handla kläder, skor osv då och då, men just det där med att det är ett nöje – det har jag aldrig kunnat identifiera mig med. Dessutom så har jag svårt att shoppa kläder på nätet, för jag vill prova på en gång – vill inte riskera att gå igenom hela processen med att skicka tillbaka = ännu mera tidsslöseri.. Säger samma som du – kul att det finns fler som känner likadant! Vi kvinnor förväntas liksom att älska att shoppa…

   Svara
 3. gustafssonspia says:

  Ha Ha! Här har du en till som inte gillar att shoppa. Jag gillar ordning men kanske jag borde organisera lite mera. tack för pepp och inspiration./Pia

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!