Så sparar jag pyssel utan att det tar plats

I mitt inlägg om hur man rensar bland barnteckningar lovade jag att återkomma om hur man gör med pyssel. Så här kommer det enkla tipset (som flera av er i övrigt tipsade om i inlägget om teckningar) – fota pysslet och släng originalet.

Så här går jag till väga. Vi pysslar mycket här hemma, så det blir en hel del pyssel, som dessutom tar plats. Så när vi har pysslat färdigt så tar jag kort på det. Och lägger ut på Viktors egna blogg. Det kan se ut så här:

Så sparar du pyssel utan att det tar plats

Att samla pysselminnen på en blogg har flera fördelar tycker jag:

  1. Den håller reda på datum åt dig.
  2. Du kan kontinuerligt dela ditt barns alster med nära och kära som inte bor i närheten.
  3. Du kan samla alla andra roliga saker på samma ställe, som exempelvis roliga citat som ditt barn har sagt. Jag kopierar även brev från förskolan som skickas till oss föräldrar (de berättar om alla roliga och kreativa aktiviteter som de har gjort under veckan, som samtidigt beskriver hans utveckling), lägger ut bilder osv.
  4. Du kan alltid skriva ut det till en bok  – det finns tjänster för det. Snacka om originell studentpresent exempelvis:)

Så jag ser bara en fördel med en privat blogg där man fotar och lägger upp pyssel. Teckningar kan man så klart också lägga upp. Vill du inte att bloggen kan kunna ses av alla? Inga problem – gör den privat. Det finns inställningar för det.

Och vill du inte blogga så funkar en vanlig mapp på datorn lika bra, där man samlar bilderna. Tips är då även här att datummärka sitt barns alster.

As simple as that:)

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!