Veckans utmaning – få mer förvaring i barnrummet

OK. Det här kommer att låta som ett fjuttigt uppdrag. Men ibland är det faktiskt väldigt enkelt att skapa mer förvaring i barnrummet. Det gäller bara att se till att nyttja hela den ytan man har. Men jag börjar om från början:

Jag har hittills förvarat Viktors tågtillbehör i en plastkorg i en Expedit hylla. Det var enkelt för honom att ta ut och ta med sig till ett annat rum om man ville det. Och tågrälsen samt tågvagnarna fick plats. Men det blev dammigt på hyllan där längst ner. Och jag kände att det inte var optimalt. Det var ju bara en tillfällig lösning som jag hade skapat för jag råkade ha en korg som rymdes i hyllan.

I januari fick Viktor en stor födelsedagspresent av farmor  – en Spiderman tågbana. Trots att jag hade bett henne att inte köpa stora leksaker.. Nåja, jag fick göra tillfällig plats åt den också. I en likadan plastkorg.

expedit hyllan - före

I den hade jag tidigare förvarat alla hans bollar. Nu fick bollarna inte plats längre.. Och inte Spiderman banan heller egentligen.. Så jag har retat mig på detta sedan i januari. Tills jag kom på den briljanta idén (det gäller att berömma sig själv:)  att inköpa ytterligare en korg av tyg, anpassad efter Kalix/Expedit hyllan, likadan som övriga som redan fanns i andra hyllfack. Den tog ju upp hela hyllans djup, bredd och höjd. Och tror ni inte att både trätågbanan och Spiderman banan fick plats. Jo. Och det är ju liknande leksaker, så när Viktor vill leka med tågbana så går han till den hyllan, tar fram lådan och kan välja vilken tågbana han vill bygga – mindre risk att någon av dem faller i glömska.

förvaring i barnrummet

Så med den ytterst enkla åtgärden har jag skapat bättre förvaring i barnrummet och förmodligen gjort att dessa leksaker kommer att nyttjas oftare. Och bollarna kunde flytta tillbaka till plastkorgen. Ibland kan det vara så enkelt (och billigt) att optimera förvaringen där hemma. Se bara till att det passar ytmässigt.

Over and out.

/Paulina

8 Kommentarer
 1. ciccanronnysdotter says:

  Vad heter dom tygkorgarna? Jag har en expedit som jag hade tänkt använda till dotterns leksaker men vill ju då gärna ha korgar som verkligen utnyttjar hela utrymmet då dom jag har nu från Åhléns är för små och inte har lock vilket lett till att det knölas ner saker tills lådorna spricker ????

  Svara
 2. Barnboksbloggen says:

  Jag har en stor Expedit hylla med tyglådor/korgar i barnrummet och den slukar förstås massor. Men vi har problem när barnen ska städa. Jag vill ju gärna att de ska sortera tex järnvägen i den korg som det finns järnvägsdelar i och dockor i en annan korg med bara dockor i. Men ungarna kastar ner allt huller om buller där det finns plats i korgarna/lådorna när de ska städa upp på kvällen. Nu har äldsta dottern efterfrågat etiketter på lådorna för att kunna se vars alla saker har sin plats, så det blir lättare för dem att städa. Hade man haft en Trofast förvaringsserie med plastbackar så hade det varit enkelt att klistra fast etiketter. Men hur gör man på tyglådor? Jag vill helst inte knyta fast etiketter som ska hänga eftersom minsta dottern ändå bara rycker bort sånt. Tips?

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej!

   Jag har en likadan med likadana tyglådor och har järnväg i den ena:) Personligen har jag löst det med olika färger på lådorna och min son vet att ”järnvägslådan” är den blåa lådan längst till vänster i hyllan, att den mobila pyssellådan är grön och att större bilar ligger i den rosa. Men jag tror att det borde gå att klistra fast bilder med självhäftande botten även på tyglådan… jag skulle helt enkelt testa att köpa sådant papper med klister i och testa om jag var du..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!