Packa upp resväskan direkt när du kommer hem

Antigen gör man det direkt eller så blir det liksom aldrig av – eller åtminstone inte förrän till nästa weekend – att packa upp resväskan alltså. Därför bestämde jag mig när vi kom hem efter påskfirandet att det bara skulle bli av – ikväll. Jag skojar inte när jag säger att det tog en kvart. Inte mer än så. Och så var alla resväskor uppackade och upplagda på översta hyllan i garderoben. Den känslan ska inte underskattas – så skönt! Så varför gör man inte det varje gång? Och det kommer jag ju att njuta av resten av veckan då väskorna annars skulle stå framme och irritera mig när jag kom hem från jobbet..

packa upp resväskan direkt när du kommer hem

Som en liten anekdot kan jag nämna att vi firade min pappas 65-års dag. Till sista tonen av födelsedagssången lyckades jag tappa tårtan i golvet.  Hur jag lyckades med detta konststycke harjag absolut ingen aning om.  Tilläggas bör att jag några minuter innan sa till min mamma att det var säkrast att jag höll den.. Tur att missödet möttes av gapskratt och att tårtan faktiskt klarade sig hyfsat – ramlade rakt ner med underlägget underst och uppsidan uppåt. Man kan väl säga att jag stod för underhållningen…

foto: Paulina Arcklin

9 Kommentarer
 1. Mia Elisa says:

  Precis som Linda är jag väldigt nojig över eventuella skadedjur så jag tvättar ALLT så fort jag kommer in genom dörren, och det som inte går att tvätta åker in i frysen. Resväskan rengör jag och sedan går jag upp med den till förrådet på en gång. Lite överdrivet kanske men ett måste för mig! 🙂

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Intressant. Har inte tänkt på det där. Vad är det för skadedjur man kan få med sig i en resväska? Är det efter alla resor eller till några specifika destinationer? Det är imponerande att du orkar rengöra väskan varje gång du reser tycker jag.

   Svara
   • Mia Elisa says:

    Badbugs kan man få med sig från i princip alla hotell i hela världen om man har otur, även i Sverige. Det är den största anledningen till att jag tvättar allt och fixar. Men om man reser till varmare länder (även inom Europa) är kackerlackor ganska lätt att råka få med hem. Värt att tänka på även om man kanske inte behöver vara lika noggrann som mig. 🙂

 2. Linda says:

  Jag är så nojig efter att nästan kommit hem med bedbugs från USA. Resväskan ställs mitt på golvet borta från textilier och allt tvättas efterhand. Sen ställer jag väskan i förrådet där eventuella skadedjur i väskan förhoppningsvis dör! Trist att ha en väska ståendes så länge mitt på golvet men då slipper jag oroa mig. 😉

  Svara
 3. Liselott says:

  Bra idé!
  Utvecklar lite..
  Jag reser en del i jobbet och ska då ha vissa jobbkläder och jobbarpapper med mig. Samt vissa återkommande basicsaker som behövs på resan som träningskläder, paraply, varma koppen, bestick, tvättpåsar,laddare, anteckningsmaterial, plastmappen för biljetter kartor erbjudande vissa öppettider……
  Som de flesta brukar jag fara runt och packa ner allt varje gång. Det var så stressigt. Nu har jag ny strategi- tvättar jobbarkläder direkt när jag kommer hem och viker ner i väskan på en gång, har köpt dubbelt av hygienprylar, laddare, resefön, skoputs och de jag vill ha med så att det alltid ligger i väskan och väntar.
  För mycket av det jag vill ha med på resan använder jag bara då så det behöver ingen plats hemma

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Liselott!

   Det var då ett mycket smart och upparbetat system må jag säga! Kan tänka mig att det spara så mycket tid och dessutom så slipper du ju oroa dig för att du glömmer något. Tack för att du delade den med dig! Hoppas att det inspirerar andra:)

   Svara
 4. Hege says:

  Vilken tur med tårtan!

  Och ett tips för uppackning av resväskor: Använd en timer, och notera hur lång tid det tog. Och nästa gång, försök på ännu kortare tid! Jag har en kompis som tävlade med sig själv på detta sätt i flera år, hon blev supersnabb och hur effektiv som helst. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!