Tävla och vinn resekitt från Nomess

OK. Påsk eller inte – nu kan jag inte hålla mig längre. Vi kör igång med en tävling!

Våren är ju (nästan) här och då börjar i alla fall en resefantast som jag längta till att just resa. Så vad passar bättre än att ladda och förbereda för det. Därför är jag väldigt glad över att ha en tävling i samarbete med Nomess, ett danskt varumärke mest känt för sina snygga möbler och småförvaring och som nu har lanserat en reseserie. Och just den är tävlingens vinst!

resekitt Nomess

 

Resekittet som man kan vinna innehåller allt som du behöver för att organisera din resa och då ingår:

Öronproppar
Mesh Bags – 2 storlekar
Mesh Pounch – 2 storlekar
Reseadapter – röd
Resevåg
Bottles Week – 5 st reseförpackningar för schampo, balsam mm
5 st Krämburkar
Påfyllningsverktyg
Necessär

Här kan du spana in produkterna i detalj. Och vill du veta var du hittar närmaste affär, där du kan köpa Nomess produkter, klicka här.

Tävlingen börjar idag, den 2:a april och pågår t o m 9:e april  kl.18.00.

Vill du vara med och tävla? Skriv en utmaning som du brukar ha eller har haft någon gång vid packning som kommentar på detta inlägg. Vinnaren lottas ut.

Ser fram emot att höra om era packningsutmaningar! Stort lycka till!

Och Glad Påsk!

/Paulina

91 Kommentarer
 1. Sara says:

  När jag besöker mina föräldrar i Norrland över jul har jag alltid samma problem/utmaning: Hur får jag plats för packning som täcket upp allt från klubbande till hundspannskörning. Ytterkläderna och skorna brukar vara största utmaningen. Oftast slutar det i någon slags stilmässig/praktisk kompromiss…

  Svara
 2. SofiFia says:

  Min största utmaning är alltid att packa för kortare resor! Weekends eller dygnsturer! Ska man stanna länga kan man liksom skita i schampoo, tvål och en del produkter, det kan man ju skaffa på plats. Men korta turer kräver alla de där vardagsgrejerna! Självklart är det ju också då man vill att kabinväskan ska vara nog! Alltid, alltid är det problem med vikten! Pust!

  Svara
 3. Johanna says:

  För några år sedan inför en resa till Asien stod jag inför en stor utmaning – att hålla reda på alla olika pack- och fixalistor jag hade. Till slut fick jag nästan ha en lista för mina olika listor! 🙂 Det var listor över vad som skulle packas till Asien, vad som skulle packas och lämnas till mina föräldrar (dit vi skulle direkt efter resan utan att mellanlanda hemma), vad som skulle handlas för att kunna packas etc…

  Svara
 4. ALB says:

  Reser en del i jobbet och jag vill vara säker att jag har med mig alla saker jag behöver och inte en massa onödiga saker. Struktur är oerhört viktigt och det blir enklare att ha översikt över sina saker 🙂

  Svara
 5. Snöret says:

  När jag och min pojkvän åkte till Kina bestämde vi oss för att bara ha med oss våra små Kånken-ryggsäckar. Det lustiga är att det gick. Jag vet inte riktigt hur det gick till dock, jag hade ju kläder så att det räckte i en vecka och dessutom skissblock och andra saker att underhålla mig med på flyget.

  Svara
 6. Veronica says:

  Det största utmaningen är helt klart att få plats med allt! Senast vi var iväg hade vi tre blöjbarn… Så mycket blöjor som skulle med! Dessutom skulle det med burkmat och välling m.m. Tror du inte att väskan vägde mer än vad en väska får göra? Det var bara att plocka ut och försöka fördela ut matburkar till hela vårt resesällskap att ha i handbagaget. Vilken pärs! Samtidigt var det kö bakom och folk började nog bli smått irriterade. Jag hoppas att vi har lärt oss att packa rätt till nästa gång nu i sommar!

  Svara
 7. Paola says:

  SKOR är min utmaning. Jag vill gärna ha flera par att byta med under dagen. Och kvällen. Och natten om jag ska ut på nåt kul. Och tänk när man ska shoppa eller åka på utflykter – då behöver man ju också särskilda skor. För att inte tala om stranden. Eller om det regnar. Eller blir supervarmt. Min sambo blir helt galen på mig, men jag har kommit på ett sätt att i alla fall få ta med mig nååågra par för mycket 😉 Jag packar småsaker I SKORNA, och vips har jag en anledning så god som någon att ha massor av skor med mig. Tänk t.ex. vad bra att förvara pyttiga tekniska pryttlar i tårna på pumpsen, eller snygga klockan i sneakersen. Fiffigt va’!

  Svara
 8. Torild Remelin says:

  Min utmaning är att få med sig rätt kläder och rätt mängd kläder utan att ha med sig för mycket. Även alla shampoo, tvålar, lotion roch annat som skall med I hundra olika flaskor.
  Älskar att resa så kanske man lär sig så småningom. 🙂

  Svara
 9. Carina Andersson says:

  Min största utmaning är necessären, den brukar ta alldeles för mycket plats i resväskan.

  Svara
 10. Jim W says:

  Min största utmaning är min sambo. Eller snarare vår approach på det här med packning. Jag är mer ”Äh, det löser sig”, och vill packa minimalistiskt och tar därför bara med ett par fillingar inför 2 veckors semestern med barnen i Grekland. Hon är mer…”Tänk om det inte finns toalett papper i Grekland?… Jag packar 20 rullar så det räcker en månad…Utifall att…Och ett par yllekoftor om det skulle snöa där i augusti”.
  Hon vill helt enkelt säkra upp alla eventualiteter. Så sen åker vi med min necessär och hennes 14 resväskor….Men…Det slutar förstås med att jag får rätt. För när vi sen Sitter där i snöyran i våra yllekoftor, kan jag alltid säga ”Jag sa ju att det löser sig”????

  Svara
 11. Josefin says:

  Vi bokade en incheckad väska för 4 personer när vi skulle på solsemester en vecka. Vi hade mindre med oss tillsammans än vad våra släktingar hade var och en! Det var tillfredsställande. Hur vi gjorde, jo plagg som gick att kombineras med varandra på många olika sätt. Ett par sandaler och skorna vi reste i. Små flaskor och annat som inte tar plats. OCH TVÄTTMEDEL!
  Visst de andra bytte kläder varje dag och kväll. Men jag lovar att ingen märkte att vi hade samma kläder hela veckan eftersom de upplevdes olika i olika kombinationer.
  Packpåsar och packväskor skapar dessutom utrymme när man packar i en stor väska!

  Tack för en trevlig blogg!

  Svara
 12. rozebudda says:

  Den största utmaningen för mig är att jag alltid och jag menar alltid lyckas packa med mig fel saker och kläder. Det funkar liksom inte att föreställa sig vad man behöver på ett resmål jag inte varit på tidigare för när jag väl landat och installerat mig på hotellet så har jag packat ca 80% fel ändå. Sist var jag tex utan solhatt i 35 graders värme.Inte skönt. Eller så har jag packat fem par skor och använder bara ett par på hela veckan ändå! Detta sker precis varje gång och jag vet inte om en ny väska kan vara lösningen? jag hoppas på det i alla fall och ser framemot en ny välpackad resa snart 🙂

  Svara
 13. Dominika says:

  Den största utmaningen är att packa själva packningen. Jag tycker att det är svårt att packa snyggt och utnyttja utrymmet i väskan och dessutom packa lagom många saker. Jag lyckas allt bättre sen jag läste att man kan räkna 1 dag som 2 då man ändå shoppar något som man kan ha på sig direkt. Tidigare sparade jag kläderna jag köpte tills jag kom hem men det är mycket roligare att dra på sig nya klänningen eller kjolen som man köpt!

  Svara
 14. Erika Marcusson says:

  Skor är min största utmaningen. Jag vill gärna ha flera par skor så jag har en plan B om skavsår dyker upp och så jag kan byta från promenad till party. Det är otroligt skrymmande att få med flera par skor, dock är sommartid lättare eftersom jag helst skrotar runt i flipflops:)

  Svara
 15. Erika B says:

  Största utmaningen är definitivt att ta med lagom mycket saker. Det är svårast när man ska bort längre än en helg. Framförallt kläder har jag en tendens att överpacka, klänningar och tröjor som det skulle vara kul att använda/som jag använder sällan annars också… Det slutar ofta med att jag bara använder hälften.

  Svara
 16. Helena says:

  Vilken rolig tävling! Min utmaning brukar vara som för många andra, att inte packa för mycket. En gång när jag skulle på en veckas solsemester visade det sig att jag hade packat 14 linnen, 7 t-shirts, 5 kjolar och dessutom några par långbyxor som inte alls skulle behövas i den 30-gradiga värmen. Jag har dock blivit bättre, nu för tiden packar jag i omgångar, först lägger jag i allt jag tror mig behöva och sen rensar jag bort ungefär hälften och till sist har jag en normalt packad väska =)

  Svara
 17. hswaldenstrom says:

  Min största packningsutmaning är alltid och utan tvekan förvaringen till hygienprodukter, smink, smycken, mediciner och vitaminer. Det slår aldrig fel – jag vet inte var jag ska placera tandborsten respektive ögonskuggan, om allergitabletterna ska dela fack med örhängena eller hur jag ska hindra nagelfilen från att rispa diverse små fina lotionförpackningar. Den perfekta necessären är med andra någonting jag som jag ännu saknar i mitt liv.

  Svara
 18. Anna Th says:

  Tack för en superbra blogg!
  Största problemet med packningen är skorna som tar stor plats och kan vara lite smutsiga. Både på resor och i gymbag. Jag har köpt skopåsar hos Söstrene Grene för 6 kronor stycket till mina små söner som jag har gjort mer personliga genom att rita Super Mariofigurer på och skriva deras namn (vattenfast penna) så att de lätt ska hitta sina gympaskor. Inser att jag måste köpa fler för de fanns i flera färger och de kan passa fint till övrig packning t. ex smutstvätt mm (bara att ta fram pennan). Har funderat på om killarna skall få flera i sin egen färg och använda till leksaker som skall med till farmor, extrakläder på skolan mm.

  Svara
 19. Kristina says:

  Min största utmaning är att banta ner necessären. Oavsett om jag är borta två nätter eller 14 dagar behöver jag ha med mig lika mycket saker… det är rengöring, natt- och dagkräm, schampo, balsam, kroppskräm, hårblås, etc, etc. Jag har ännu inte lyckats förstå hur jag ska få med mig mindre antal saker (förutom att ta med mig mindre reseburkar förstås).

  Svara
 20. Anna W says:

  Min största utmaning är att få med skor i packningen. De tar så himla mycket plats och är så otympliga att få ner, men det är ju för trist att bara ha med gympadojjor överallt. Skulle behöva lite småförpackningar åt vätskor och sånt för att bereda plats. Och har alltid tyckt att packkuber och sånt ser smart ut, men har inte provat ännu.

  Svara
 21. Sofia says:

  Den största packningsutmaningen som jag någonsin haft var när jag skulle packa inför ett år i Australien. Det var väldigt lurigt att prioritera vad som skulle åka med eller inte och vad som faktiskt gick att köpa på plats (utan att bli helt ruinerad). Nu är det snart dags igen för en storpackning, men denna gång för bara fyra månaders vistelse (som tur är) som utbytesstudent i Hongkong. Det kommer nog bli lurigt det med, men med det där resekitet hade det nog blivit lite enklare och inte minst roligare! 🙂

  Tack för en inspirerande blogg!

  Svara
 22. Sandra says:

  Jag får kämpa med att inte packa med mig hela garderoben. Jag packar ner kläder som jag inte har använt på flera år, och inte ens trivs särskilt bra i… Såklart ligger jag alltid precis på maxkilo vid incheckning????

  Svara
 23. Granntanten says:

  Min största utmaning är att få med mig kläderna och det på ett sätt som inte får dem att se ut som om jag sovit i dem (i en torktumlare) i en vecka.

  Förut vägrade jag att ta med smycken på resa, mer än de jag hade på mig, för de bara trasslade sig eller försvann eller bara var allmänt inte där jag trodde. Men jag tror det var här jag fick tipset om reseförvaring för smycken och efter att jag köpte en sån så kan jag variera mitt bling även på resa. =)

  Svara
 24. Veronica says:

  Hej!
  Vår familj på fyra personer gillar att resa och vårt packbekymmer är några…
  1: Få plats med en tjock neccesär som alltid måste i sist då det är minst plats kvar.
  2: Se till att hela familjen kan hitta rätt sätt att planera sin packning så inget viktigt glöms bort. Och att planeringen görs i tid.
  3: SKOR!!! Springskor, sandaler, finskor… mm. Skrymmande och smutsigt.

  Hoppas på fler underbara förvaringstips från dig!!! Tack för din inspiration.

  / Veronica

  Svara
 25. Angelica says:

  Hela packandet i sig är en stor utmaning! Att försöka tänka på att endast ta med sånt man kommer att använda, ändå blir det alltid en överfull väska och man får stå på flygplatsen och flytta över grejer till handbagage och sambons väska för att slippa betala den där övervikten, värre vägen hem då man shoppat också. 😛 att förvara allt smink med penslar på ett bra sätt och sen alla dessa schampo, tvål, balsam och parfym flaskor som alltid tycks läcka!
  Glad påsk! 🙂

  Svara
 26. Anneli says:

  Min stora utmaning har varit att jag alltid tagit med mig för mycket kläder men bara använt en bråkdel. Jag har löst det så att jag lägger allt jag tror att jag behöver ha med mig på sängen och sedan plockar jag bort hälften. Då brukar det bli lagom mycket för min del. ????

  Svara
 27. Carola says:

  Min utmaning är när vi varannan lördag åker 45 mil för att barnen ska få träffa sin pappa i fyra timmar och sedan hem samma väg igen. Vi har tre barn, två hundar och två katter, så det krävs mycket förberedelse. Barnen är små, så det är både matsäck, blöjor och leksaker som ska med, förutom flertalet ombyten per barn. De ska kunna roa sig i bilen samtidigt som vi måste vara förberedd för saker och ting som kan hända längs vägen. Puh.

  Svara
 28. Emelie Danielsson says:

  Kommer direkt att tänka på en Londontripp med ett lågprisbolag som jag gjorde som student. Vi skulle vara borta en långhelg, men för att spara pengar reste vi bara med karbinväskan man får ha med i planet. Packade givetvis lätt på vägen dit, men det är ju rätt bra shopping i London. När vi skulle resa hem gick det inte att stänga väskan. Det hela löstes genom att både jag och min kompis klädde på oss tre fyra lager kläder på flygplatsen. Kan tillägga att detta var i april och ganska varmt. Det var långt ifrån den gemytligaste resan jag varit med om, men vi slapp ju resa ifrån något. Haha, det var tider det. Tack för en fantastisk blogg! 🙂

  Svara
 29. Annica says:

  Min största packningsutmaning var när jag hade varit au-pair i London och skulle åka hem. Jag hade handlat en del under min tid där samt att jag hade två jackor som jag inte ville lämna kvar. Väskorna var sprängfyllda och eftersom jag var rädd att behöva betala för bagage-övervikt (som jag inte hade haft råd att betala eftersom jag hade handlat upp mina sista slantar) på planet så pälsade jag helt enkelt på mig tröja, kavaj, sedan en skinnrock och över det en dunjacka. Detta utspelade sig innan flygplatserna började med den minutiösa kontrollen de har nu och jag fick visserligen en del undrande blickar men jag kom hem, något varm, men med all packning och utan att betalat övervikt.

  Svara
 30. Maria Byland says:

  Sist när jag och min dottern reste var utmaningen att få plats med allt i en resväska eftersom hon var för liten för att dra en egen väska. Kläder och skor för två + alla toalettsaker i en väska är inte lätt. Nästa gång får hon ha en egen väska och jag gör allt för att lära henne att packa lätt och praktiskt.
  Glad påsk ????

  Svara
 31. Ingela says:

  Min utmaning är att se till att ha i princip tomma tvättkorgar för att favoritplaggen ska vara både torra och rena när jag packar. Det har hänt både en och två gånger att vi fått packa ned antingen en del fuktiga eller smutsiga kläder. Det börjar gå bättre som tur är för både smutsiga och fuktiga kläder tar mer plats. Glad påsk!

  Svara
 32. Drina says:

  För mig kommer den stora utmaningen när jag väl är framme på hotellet och ska försöka ”packa upp”. De flesta hotell saknar bra förvaringslösningar, har du tur finns det en garderob med klädstång men sällan mer än max 5 galgar.. Att behålla kläderna i väskan kommer att orsaka kaos inom ett par dagar. Det bästa knepet jag har kommit på hittills är att packa olika sorters kläder i innerväskor/-påsar (typ underläder i en, t-shirts i en, badkläder i en, osv) som jag sen travar i botten av garderoben. På så sätt blir det lite enklare att hitta bland kläderna.
  Toalettartiklar är nästa utmaning, jag letar fortfarande efter en bra necessär som både rymmer det jag behöver samtidigt som den är lätt att hitta i när jag väl ställer den i badrummet.

  Svara
 33. Isabella says:

  Min största utmaning blir att packa inför vår roadtrip i USA i sommar. Det är två månader kvar, men jag har redan börjat planera vad vi (jag och sambon) behöver ha med oss. Jag tenderar att packa för mycket, men den här resan funkar det verkligen inte. Jag är en sån som packar allt som ”kanske kan vara bra att ha”. Nu vill jag utmana mig själv att packa för 3½ vecka i bara handbagaget, så att vi har plats för att shoppa utan att behöva betala för extra väska på hemvägen. Vi kommer att köpa en del kläder där, så jag ska verkligen bara ta med mig basgarderoben och hoppas på att hitta resten av det jag behöver när vi väl är där. Det blir till att packa effektivt och tänka över varje sak både en och tre gånger innan den hamnar i resväskan!

  Svara
 34. Stina says:

  Min största utmaning med packning är alltid att hitta saker att fylla väskan med. Jag är en sån som helst reser med tandborsten i bakfickan bara. 🙂

  Svara
 35. Jeanette says:

  Hej. Alltid en utmaning att packa när vi ska iväg. Två vuxna, två barn och två hundar kräver planering och bra packningsteknik när man ska iväg men det kan nog bli betydligt bättre. Det gäller att ha koll på vad som ska med och i vilken väska man lagt det i. Största utmaningen var nog ändå för ett antal år sedan då vi skulle vara borta tre månader. Två vuxna, bebis, en hund, en stor barnvagn, kläder och skor för alla väder, blöjor, leksaker mm….i en liten Ford focus! Dessutom hade jag lyckats göra ett besök på Ikea och lite andra butiker inför hemresan. Det gjorde maken galen eftersom vi inte hade plats men jag lyckades knöka in grejorna. 🙂
  Tack för en bra blogg med många bra tips.
  Glad påsk.
  /Jeanette

  Svara
 36. Lena says:

  Min utmaning är att packa för mej skälv och två barn. En tjej och en kille. Att få med allt som behövs. Men framförallt att få plats med dubbla tvättsaker. Vi åker oftast på läger där det är separata toaletter och duschar. Det blir så mycket flaskor och handukar, fyller nästan en väska själv.
  Hoppas nu på tur.

  Svara
 37. Anna i radhuset says:

  Att vara realistisk och inse att det sällan behövs tas med så mycket saker som en tror. Så jag brukar utmana mig själv i att hitta fler kombinationer med färre plagg tex.
  Det är ju roligare att fylla resväskan till max på återresan ????

  Svara
 38. Jaana johansson says:

  Förra sommaren hade jag en riktig utmaning. Mannen i mitt liv och jag hade varit gifta i 25 år och detta skulle firas med vänner på Kreta. Jag hade fått tag på fin champagne så det gällde att packa ner flaskan och även 4 champagneglas. Och allt skulle det smygas med för det skulle vara en överraskning. Det blev till att äta pringels chips innan…. 4 rör, till glasen. Flaska fick stoppas in i en plastpåse och sen fick jag vira runt kläder som inte blev skrynkliga. Och allt ner i resväskan. Det blev en lyckad överraskning !

  Svara
 39. Tina says:

  Min största packningsutmaning är när jag reser över en längre tid, alltså längre än en vecka. För kortare tid är det enkelt att veta vad och hur mycket man ska ha med sig, men över mer än en vecka börjar det bli knivigt. Det är inte längre rimligt att ta med sig ett plagg per dag, t ex, utan man måste tänka på ett annat sätt, och också försöka se till att få tvättmöjligheter. Är vädret dessutom ombytligt blir det ännu svårare 🙂
  Glad påsk!
  Tina

  Svara
 40. gummigumman says:

  Har alltid problem med för mycket saker när jag ska packa.
  Först ska massa mediciner med, sen massa hudvårdsprodukter eftersom jag har rosacea och eksem. Plus smink såklart 🙂
  Sen måste jag pga min sjukdom ha med olika skor, underkläder och kläder i större mängd än vad som behövs normalt. Detta för att min hud är ömtålig och får sår lätt. Då måste jag variera kläder och skor för att minska risken för sår.
  Sen är jag en organiseringsnörd så packning tar lååång tid för mig 🙂
  Ha en härlig påsk!
  Mvh
  Malin Svensk Björck

  Svara
 41. Nadja Jansson says:

  Min största utmaning… Att det inte får plats i resväskan! Köpte den största väskan som fanns B-) Vikten funkar men det är själva packandet som jag behöver träna på… Kanske med ny reseförsäkring?

  Svara
 42. Sara S says:

  Den största utmaningen för mig är att få plats med alla flaskor – schampo, balsam, inpackning, hårspray, hudlotion, etc. De tar upp halva resväskan och det har hänt mer än en gång att de läckt genom plastpåsar etc. Hoppas på vinst!

  Svara
 43. Helena i Uppsala says:

  Att allting kommer att användas; jag hatar att packa ner något onödigt. Jag brukar också ta de mest slitna t-shirtarna och sockorna så att jag kan kasta dem efter att jag använt dem. De duger att sova i t.ex.

  Svara
 44. Carolina says:

  Jag reser i jobbet med flyg varje vecka. För att få det att funka med livet i övrigt (barn, man, hus, djur, ovälkomna djur, vab, gympapåsar, matlagning, handling, kanske lite träning osv osv) så måste jag resa med bara handbagage. Det ska rymma ombyten, smink, träningskläder, dator, papper och annat smått och gott. Jag packar med påsar, necessärer och fiffiga vikningar men det blir aldrig riktigt bra. Så snälla Paulina, med din hjälp har jag nu ordning i hatthyllan, tvättstugan, bland skönhetspryttlar och i servettlådan. Kan du inte även underlätta mitt liv och hjälpa mig att strukturera mitt reseliv så vore jag såååå tacksam! Passar på att önska dig en riktigt glad påsk ????.

  Svara
 45. Karin says:

  Hej! Utmaning vid packning som kräver mycket plats är nappflaskor, vällingpaket (vi reser en del och är borta ca 3 v i stöten); necessärer som innehåller ett antal olika mjukgörande krämer då barnen har eksem plus har alltid ett magsjukekit och ett förkylningskit med mig. Detta tar mkt plats men är viktigt för vår familj och har haft möjligheten att hjälpa andra familjer som har glömt eller ej tänkt på dessa saker att ta med vid resa.

  Hoppas såklaaart på vinst då vi reser igen 10 april (: glad påsk!!

  Svara
 46. Elisabeth lundgren says:

  Min största utmaning när jag packar är att få med mig samtliga mediciner, ar mycket utrymme och vikt så jag börjar bli van att packa lätt men det är inte organiserat så där har jag mycket att lära.Hopas på vinst.
  Bettan

  Svara
 47. Amanda says:

  Min utmaning ligger i att inte ta med mig för mycket kläder och prylar. Det brukar gå sådär 🙂 Med vänlig hälsning Amanda

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!