Var sak på sin plats

En säker källa till ordning eller oordning är om det man äger har sin plats. Saker utan ett hem blir hemlösa och hemlösa saker ligger överallt i hemmet. Allt vi äger måste vi därför hitta en avsedd plats för.

Låter enkelt. Så varför har vi inte var sak på sin plats?

För att vi inte har bestämt oss för var de ska ligga. Det mest krävande är att bestämma sig för just detta. Oreda är oftast ett gäng beslut som måste fattas helt enkelt. Så bestäm dig – var ska du förvara sakerna som ligger framme?

var sak på sin plats

Har var sak sin plats så sparar vi tid på att leta efter saker. Vi slipper bli frustrerade för att vi letar. Vi slipper att blir irriterade på varandra för att någon har lagt något på ett okänt ställe. Vi slipper gå och köpa nya saker fastän vi vet att vi redan har dem men inte vet var. Sedan ska man naturligtvis lägga tillbaka sakerna på sin plats. Men det är nästa steg:) Men i vilket fall som helst – att hitta plats åt alla sina saker är en stor investering i tid och besparing i frustration. Så investera den tiden!

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Christian says:

    Såg för några år sedan det där programmet om ett brittiskt flygbolag, där var en som blev chef, han tejpade runt alla grejor han hade på skrivbordet, med antingen blå maskeringstejp eller blå eltejp, så att alla visste var vad skulle stå om de lånade något

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!