Veckans utmaning – barnvänlig märkning i barnrummet

Jag har tidigare märkt hyllorna i Viktors rum med Dymo, men det var när han var bebis och inte kunde lägga eller ta fram sina kläder själv. Det kan han nu så det var dags att skapa en barnvänlig märkning som passade en 5-åring – med bilder med andra ord.

Jag hittade roliga påsketiketter på Lagerhaus. De tyckte jag var extra lämpliga för barnrummet – roliga färger med guldsnören. Och framför allt runda. Det var toppen för då kommer inte hörnen att bli tråkiga efter ett tag.

Sedan skrev jag ner kategorier som jag hade: (ovanifrån och ner i skåpet): skjortor, långa tröjor, korta byxor, långa byxor, t-shirts, kalsonger, pyjamas. Och så ritade jag symboler för dessa. Och resultatet blev följande:

etiketter till kläder till barnrummet

Slutresultatet i skåpet blev så här:

märkning garderob barnrummet Och så en närbild på detta:

barnvänlig märkning

Ett tips är då att inte rita med de där mer ”rinnande” pennor. Jag hade så klart inte tålamod att vänta så det blev lite utsmetat.. Men Viktor tyckte att det var fint ändå – tur för mig:). Nu kommer det att bli mycket enklare för honom att både hitta och lägga tillbaka kläderna i rätt back. Jag har skapat förutsättningar för att vi ska kunna hålla ordningen bland hans kläder bättre.

Veckans utmaning avklarad. Over and out.

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Maria says:

  Så fina! Om de ej finns kvar i sortimentet, vad skulle man kunna ta istället ?
  Och kom du på det där med plastfickorna? 😊😄😊

  Svara
 2. Ylva says:

  Jag får så många bra tips här och det finns massor kvar att läsa!! Tack. Vet du om det finns plastfickor som klistras fast. Jag vill göra bilder på lådor för olika leksaker men vill inte rita. Tänkte att om detfinns ngt man kan klistra upp där man kan byta bild allteftersom förvaringen måste ändras. Tack på förhand!!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Å vad underbart att höra! Jag har hittat sådana plastfickor på Granit, men vet inte om de finns kvar i sortimentet. Fråga i din närmaste butik:) Sedan har jag sett dem någon annanstans men minns inte var.. återkommer om jag kommer på något mer!

   Svara
 3. Elin says:

  Jag märkte upp min 2,5-årings lådor också, hon tycker det är kul att stoppa in ren tvätt i garderoben. Jag googlade fram bilder på alla slags kläder (och höll mig till en färgskala), skrev ut, klippte ut och laminerade. Fick tips av min förskolelärar-svärmor att också sätta text på, för att hjälpa till med igenkänningen av ord och bokstäver. Fäste sedan med häftmassa utanpå lådorna och skåpen. På byrån i hallen gjorde jag likadant för ytterkläder, men märkte även då med en bild på henne på hennes lådor och en bild på mig och min man på respektive lådor. Hon uppskattar systemet och vet precis var hon ska leta efter saker och vilka lådor som är mamma och pappas.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Elin,
   Så genomtänkt! Mycket pedagogiskt med bild på er också – märks att en förskolepedagog har varit inblandad:) Visst är det fantastiskt hur barn kan lära sig ordning och reda i så ung ålder – och att de verkligen gillar det! Det gäller bara att skapa förutsättningar för det. Tack för att du delade med dig!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!