6 sätt att göra vykort till vacker inredningsdetalj – läsarfråga

Hej Paulina,

Tack så jättemycket för att du delar med dig av alla dina tips, idéer och tankar! Jag har följt din blogg i ett par år och det har hjälpt mig så många gånger. Dessutom har den ändrat mitt tänk kring förvaring och smarta lösningar.

Nu har jag en fråga som jag inte riktigt kunde hitta svaret på bland dina tidigare inlägg. Jag har många väldigt fina kort av olika slag (vykort, tackkort, inbjudningskort osv) som jag vill visa upp. Jag tänker mig att jag vill hänga upp dem på något vis så att man ser varje kort. Jag är, tack vare dig, bra på att rensa och välja ut bara de som jag verkligen uppskattar. Så jag har kanske 10-15 kort hela tiden. Det kommer ju nya men för att behålla ett nytt måste ett gammalt slängas 😉

Jag vore sååå tacksam för vad som helst du kan tipsa om, både vad man kan köpa direkt i affären/online eller något som man själv kan fixa ihop. Dock helst inget jätteavancerat för jag har inte så mycket erfarenhet av DIY.

Önskar dig fortsatt välgång i ditt arbete!
Bästa hälsningar
Veronica

Som alltid – your wish is my command!  Jag har letat runt – både i fysiska butiker och på nätet – och här kommer några förslag:

1) Man kan hänga upp vykorten i klämmor, som man in sin tur hänger upp på en liten spik. Vykorten kan man sedan lätt byta ut om man känner för det.

Upphängning av vykort i klämmor m h a spik

En variant på detta fast på en verktygsskiva. Då behövs det i stället en krok som man kan hänga klämmorna i.

upphängning av vykort i klämmor

2)  En annan lösning är att  hänga dem på en lina på det här sättet. Vanliga klädnypor funkar bra för detta ändamål.

vykort upphängda på en lina

3) Jag hittade även en tavla på Lagerhaus med plats för tio stycken vykort som man kan variera. Då krävs det ju endast en spik i väggen:)

Tavelram Lagerhaus

4) Eller så kan man ställa alla vykorten i var sin ram på en ramhylla.

Tavlor på en tavelhylla

5) Så här kan man också göra.

vykort uppsatta på väggen

6) OK. Den här kräver lite DYI kunskaper, men kan jag bara inte låta bli. Vykorten kan så kart bytas ut.

klocka av vykort

Hoppas att du blir nöjd och får nytta av tipsen, Veronica, och tack för att jag fick publicera brevet! Någon annan som har fler förslag? Det är bara att fylla på:)

/Paulina

Bildkälla: 1, 2, 3, 4: egna bilder 5, 67

8 Kommentarer
 1. Erika Marcusson says:

  Fantastiskt snygga tips! Exakt vad jag behöver till min samling av turistkort världen över, den är rätt cool nu med foton från såväl de vanliga länderna Kanarieöarna, Turkiet och så vidare men även Bosnien och Israel. Snart 35 år har jag fått turistkort från olika länder, känns lite roligt:) Tack för din inspiration!

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Kul att du får nytta av tipsen, Erika! Kul att ha samlat på sig just vykort. Jag började med kylskåpsmagneter, men kom sedan fram att det var lite bökigt i längden.. borde också ha satsat på vykort i stället:) lägg gärna upp en bild på FB när du är klar!

   Svara
 2. imis says:

  Jag har använt vackra vykort till att göra vanliga A4-pappmappar, förvaringsmappar. 4 kort på framsidan och 4 på baksidan, med kartplast som skydd ovanpå det hela.

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Erik,
   Jag hittade bilden på nätet, så jag vet inte hur de gjorde, men personligen så hade jag fäst dem med hjälp av fästmassa (något jag ägnade mig rätt mycket åt när jag satte upp en hel del planscher på rummet på 80-talet..). Den lämnar i och för sig lite märken men är väldigt lätt att få bort. Ett annat variant är ”kuddar” för foto, som är dubbelhäftande. Ett tredje DYI att ”vika ihop” tejp, så att också den också blir dubbelhäftande (finns även att köpa som färdig produkt). Eller att helt enkelt spika fast…

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!