Fullt i den nya TGR butiken på öppningsdagen

Jag har tänkt att då och då fördjupa mig i butiker som säljer förvaring samt lösningar som förenklar vardagslivet. Tidigare skrev jag om MUJI. Nu har turen kommit till TGR. Så heter denna kedja för övrigt endast i Sverige. I alla andra länder heter den Tiger. Gissar att det krockade med ett visst klädmärke..

Första gången jag besökte en Tiger butik var för tre år sedan när vi var på en weekendresa i Köpenhamn. Den låg bredvid hotellet vi borde på. Jag var så klart tvungen att gå in, fastnade och blev fascinerad över alla dessa små fiffiga saker som de sålde där. Och hur de organiserade hela butiken. Som en mini-IKEA. Du måste gå via den lilla labirynten som finns i butiken – det finns inga short cuts. Då blir du exponerad för hela sortimentet och på vägen är det så lätt att plocka på sig alla dessa små nödvändiga eller bara helt oemotståndliga saker.. Det har de tänkt ut bra helt enkelt.. jag försöker alltid att stå emot för man ska ju alltid ifrågasätta allt man stoppar i sin kundkorg tycker jag, men något slinker så klart in. Så även i lördags när jag begav mig till deras nya butik på Drottninggatan i Stockholm.

Man kan väl säga att TRG ger både Lagerhaus (inredningsdetaljer) och Panduro (pyssel, som är billigare) en match men även kedjor som Clas Ohlson med praktiska prylar för hemmet (maskeringstejp, hänglås, elektronik) och även Granit (kontors-, trädgårdstillbehör, reseförpackningar). Det känns som att de har bestämt sig för att samla alla de där små prylar som man då och då behöver för hemmet och göra dem lite roligare, lite mer specialanpassade eller lite billigare helt enkelt. Och alla varor säljs till fasta priser –  10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 100, 150 och 200 kr. På öppningsdagen på Drottningsgatan var det fullt med folk i butiken i alla fall.

Lite vad jag hittade:

korgar med lock TGRInredningsdetaljer tillika förvaring i form av flätade korgar med lock. Känns som att jag har sett en liknande korg någon annanstans..

Tygkorg TGR

Små tygkorgar liknande dem som IKEA har haft i sitt sortiment ett tag. Dessa är ganska små – ca 10 cm i diameter.

Etiketter som jag tidigare skrev om och jämförde – här kommer ytterligare ett alternativ – en förpackning på 15 st i 5 olika färger för 10 kr. Hmm.. börjar känna mig som en etikett-fluktare..

etiketter TGRTiger startades i Danmark 1995 och finns i 25 länder idag, bland dem Japan. I Sverige finns det 36 butiker. Den första öppnades 2008 i Malmö.

En smart sak som de har på sin sida – har man tappat sin instruktion till någon av deras produkter som har en sådan, så är det bara att gå in på deras sida och ladda ner en ny därifrån. Kundorienterat tycker jag.

/Paulina

 

 

2 Kommentarer
 1. Fru Tallund says:

  Hej!
  Låter som en affär helt i min smak. Jag ska till Stockholm om några veckor men har bara några timmar på mig. Är det nån av affärerna som är klart större än de andra eller är de jämlika? Tacksam för svar, men förstår att du kanske inte har besökt alla. 🙂

  Svara
  • Förvaringsdrottningen says:

   Hej Fru Tallund,

   Jag har endast besökt den på Drottninggatan:) I närheten av den ligger dock en Lagerhaus också, och inte så långt ifrån även Åhléns med MUJI i sitt sortment, så det är i alla fall bra läge för den typen av shopping..:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!