Tävla och vinn presentkort från KitchenTime

Det var alldeles för länge sedan jag hade en tävling. Men det tänkte jag ändra på nu! Den här tävlingen är i samarbete med KitchenTime, som erbjuder ett presentkort på 500 kr till vinnaren. För den kan du köpa vad du vill i deras webbshop.

Vill du vara med och tävla? Skriv ditt bästa ordnings – eller förvaringstips. Du kan antigen skriva det i kommentatorsfältet för det här inlägget eller maila till [email protected] om du föredrar det. Det kan vara hur stort eller litet som helst – bara du tycker att det är bra och det förenklar ditt vardagsliv:)

Tävling i samarbete med Kitchen Time

Tävlingen börjar den 24:e februari och pågår t o m den 10:e mars kl.12.00. En jury från KitchenTime utser vinnaren som meddelas här på bloggen.

Ser fram emot att höra om era tips! Stort lycka till!

/Paulina

66 Kommentarer
 1. Malin says:

  Hos oss sitter alltid en köpalista för basvaror på kylskåpet. Sen följer regeln att den som tar det näst sista av något skriver upp det på listan så slipper vi inventera inför veckohandlingen.

  Svara
 2. Paola says:

  Precis som du gillar jag att ha ordning och reda på mina kvitton! Kvitton på större grejer, sådant som har garanti samt elektronikprodukter har jag för sig. Övriga kvitton förvarar jag i kuvert, sorterade i kategorierna kläder & skor och hemmet. Jag skriver med blyerts på varje kvitto vems det köpta är (vi är tre i familjen) samt datum högst upp i högra hörnet. Sedan lägger jag dem i ordning efter inköpsdatum (man kommer faktiskt ihåg mer än man tror när man ska leta efter ett kvitto, om man en gång har skrivit dessa saker på det!). Ett annat tips är att köpa förslutningsbara genomskinliga plastpåsar till alla delar som följer med (främst) tekniska prylar. Jag lägger en lapp i där det står vad delarna tillhör. Jag förvarar sedan alla sådana påsar i en plastback så att jag enkelt hittar – vad det nu kan vara, när jag behöver det.

  Svara
 3. Lee says:

  Jag har märkt upp allt mina kryddburkar med namnet uppepå och förvarar de i en transparant låda i skåpet ovanpå fläkten, lätt att plocka ner och ser direkt uppifrån vilka kryddor jag har. Dessutom så har jag frampå lådan skrivit ut dymo-etiketter med alla kryddor så jag ser i vilken låda vilka kryddor finns när jag lagar mat. Jag har även gjort en anteckning i telefonen med kryddorna hemma hos mig så jag alltid vet vad som behöver inhandlas i kryddväg när jag ska laga en ny maträtt, på så vis slipper jag 3 burkar av samma burk Mejram (som man kanske nästan aldrig använder).

  Till jul har jag även en likadan lista i telefonen med vilka pepparkaksformar jag har så när jag hittar någon ny så kan jag köpa den utan att behöva köpa en dubblett.

  Svara
 4. Camilla says:

  Pärmar och hängmappar. Är ju ingen nyhet direkt men de är verkligen toppen för att sortera och hålla ordning på kvitton, garantier och viktiga papper. Jag har till exempel en ”bopärm” med alla papper som hör till boendet (el, försäkring, telefoni osv). Sedan har jag en pärm med bankpapper och en med pensionspapper. Att köpa pärmar av bra kvalitet och i snygga färger gör det hela ännu lite bättre. Och snygga etiketter på pärmryggen gör ju inte saken sämre direkt!

  Svara
 5. Karin says:

  Jag sorterar in smutstvätten i trådbackar efter färg (mörkt, rött, vitt, övrigt kulört och handtvätt). Plagg som ska fläckbehandlas läggs i en egen trådback om jag inte har tid att ta bort fläckarna direkt. När en back är full är det bara att ösa in i maskinen, titta om det finns ngt som ska fläckbehandlas och ta med det och sen starta maskinen. Då rullar tvättandet på av sig själv och man slipper det jobbiga sorterandet innan, allt är redan klart och vem som helst kan slänga in det och starta maskinen. På backarna finns bilder på färgerna som ska ligga där, då kan även barnen lägga sin smutstvätt rätt.

  Svara
 6. Anna says:

  vi använder ett cd-fodral, ett sånt i kraftigare tyg med hård pärm & plastfickor för en massa cd-skivor inuti, till att förvara barnens pixiböcker; perfekt till storleken, alla böcker hålls på plats och blir lätta att ta med samt att de lätt kan bläddra fram favoriten att läsa just då ❤️????????????

  Svara
 7. carrolite says:

  Vi har satt en regel att städa 15 min var varje dag. Om man behöver diska och damsuga en kvart ena dagen så behöver man förmodligen inte göra samma sak nästa dag utan kan då kanske gå på något lite större projekt som att rengöra ugnen eller sortera en låda. Funkar utmärkt för en kvart hinner man varje dag och när man vet att man slipper om en kvart så blir man effektivare och hinner med förvånandsvärt mycket!

  Svara
 8. Frida says:

  Mitt bästa tips är glasburkar till basvarorna i skafferiet! Helst ska glasbruken rymma hela förpackningen av det man vanligtvis köper, ex. Ett helt havregrynspaket. Allt för att man snabbt och enkelt ska kunna se genom burken vilken basvara som behövs inhandlas här näst. Snyggt är det också istället för deras originalförpackningar som ofta ger ett ganska så rörigt intryck.

  Svara
 9. Rosanne says:

  Mitt bästa tips är att inte ha för mycket saker, om inte alla saker har en egen plats så blir det genast rörigt. Försök att rensa och slänga(skänka bort) det som inte används, är fel storlek eller trasigt. Tänk efter innan inköp, behövs det verkligen/vart ska det stå eller förvaras?

  Svara
 10. Nathalie says:

  Mitt förvaringstips är kanske inte det snyggaste men väldigt praktisk. Jag har mycket kablar av olika slag till skrivare, kameraladdare, mobilladdare etc och när dem inte använd så förvarar jag dem i en snygg låda. Men varje kabel förvaras i en toarulle för att separera dem, slippa en röra av alla kablar. Viker ihop kablarna lätt och trycker in dem i toarullen och det passar perfekt. Rullarna kan man ju måla och fästa etiketter på så man vet vad kablarna går till =)

  Svara
 11. annica sundström says:

  En städkvart om dagen för hela familjen underlättar väldigt mycket. (märks framförallt då någon missat sina 15min 😉 )

  Svara
 12. Hedda says:

  Ha inte mer saker än du behöver !! Nu menar jag inte att du ska leva totalt minimalistiskt.
  Men t ex du har matlådor 5 ggr i veckan (om du inte är typen som fryser in) ja, då behöver du max 3 eftersom du inte kan glömma alla på jobbet. Du har 5 visp/plastskålar, använder du alla 5 samtidigt. Du har 12 kaffemuggar, kanske räcker med 6 st. Hur många klädesplagg är köpta och bara hänger i garderoben det jag vill säga är ha lagom mycket i skåp,lådor och garderob!! Rensa ut det som inte behövs. Sälj på loppis eller tradera, ge bort.
  Framför allt tänk 2 gånger innan du köper nytt 😉

  Svara
 13. Malin Svensk Björck says:

  Hej!
  Mitt bästa tips är att från början försöka organisera saker/ papper i plastbackar, pappkartonger, skåp, lådor eller pärmar.
  Då hittar man alltid allt och det blir aldrig rörigt.
  Jag har tex en pärm för huspapper med register för olika saker som gäller huset och lika med makens papper och mina osv
  I källare, lada och klädskrubb har jag saker i lådor/ plastbackar och på dom står det vad som är i.
  Under sängen har jag låga plastbackar på hjul och där ligger extra täcken, kuddar och filtar. Jättesmidigt !
  Sen har vi en ”skräplåda” i köket. Där läggs saker som vi inte riktigt vet vart det ska vara eller som ska has dom närmaste dagarna. Tex kvitton, papper och även pennor och sånt som alltid finns där.
  Den lådan städas varannan vecka. Det som inte ska vara där permanent rensas bort och antingen slängs eller sätts undan.
  Vi har ett skafferi man går in i och där är det också organiserat så det funkar smidigt. Kryddor för sig, pasta för sig, plastburkar och lock för sig mm.
  När vi handlar fyller vi på bakifrån så inget blir gammalt.
  Jag är lite av en organiseringsnörd enligt maken och har tom böckerna i bokstavsordning och sorterat efter lite andra kriterier också 🙂
  Ha en härlig vecka!
  Mvh
  Malin Svensk Björck

  Svara
 14. Anna says:

  Mitt bästa tips är att ha en liten plutt som älskar att plocka ner saker i lådor som min lilla dotter på 1,5år. Här hemma stökas det inte ut utan städas upp! Idag fick jag hjälp med att plocka in i tvättmaskinen och ingen annan får lägga tvätt i tvättkorgen för då blir hon fly förbannad! Ha ha ha

  Svara
 15. Malin says:

  Genomskinliga förvaringslådor! Det mesta som jag har i skåp, gardiner, ljus, filtar, Barnens leksaker, extra kläder, allt det förvarar jag i genomskinliga lådor. Det blir snyggt och prydligt och man riskerar inte att få saker i huvudet när man öppnar dörrarna! Och i och med att man ser in i lådorna så är det alltid lätt att hitta.

  Svara
 16. Sofia Jonsson says:

  Tack för en bra blogg!
  Jag hade en tendens att handla för mycket och sedan glömma bort vad jag hade köpt, eller tappa intresset av det dammiga längst in i skåpet. Detta tills jag av rent olyckliga skäl (krypinvasion i köket!) var tvungen att åka och köpa glasburkar för alla mina torrvaror. Nu är det så att jag bara har ett antal glasburkar och vågar inte ha något utanför (inga fler kryp tack!) så jag äter UPP maten innan jag köper nytt, jag lär mig även att jag inte behöver alla olika pastavarianter som ligger och dammar i skåpet utan det räcker gott och väl med en eller två. Inte trodde jag att en hemsk sak som en krypinvasion skulle göra att ordningen, miljön och plånboken blev gladare! Plus att det ser så snyggt ut i skåpen nu 🙂

  Svara
 17. Sara.K says:

  Mitt bästa förvaringstips för LEGO! Sortera upp efter färger i små lådor som ligger i större låda (utdragbara) så blir det enklare för barnen att bygga sen när de har ritningar och ska hitta alla bitar! När vi ändå är inne på barnrum så älskar jag förvaring där man kan stänga! Så inte allt ligger framme! Skåp med små lådor är toppen! Utdragbara! 🙂
  Detta tips om lego vet jag många har anammat och det är jätte kul!
  Håller tummarna nu! 🙂
  Mvh Sara

  Svara
 18. Sara says:

  Jag har just flyttat till ett hus i två plan. Jag har placerat snygga korgar vid trappan, både uppe och nere, för att samla saker som ska mellan planen. På så sätt slipper jag en massa spring.

  Svara
 19. IK says:

  Ekot
  Byt ut schampo och duschtvål mot fasta produkter, gärna kombinerad, tar mycket mindre plats, blir inga tomma plastflaskor och bra för hud, hår och miljö.

  Svara
 20. Erika says:

  Vi har haft en förmåga att inte kasta några gamla husgeråd utan sparat till stugan, nu är stugan byggd endast 35 kvm. Vi bestämde oss då för att allt som kommer innanför dörrarna skall vara funktionella, fungera till fler ändamål, lätta att förvara samt lite snygga också så man kan duka med dem. Rostiskålarna är ett bra ex, fina färger, stapelbara och har bra lock till förvaring. Nu har vi kastat allt som vi inte behöver av gamla grejer och satsar på ett smidigt och lättstädat sommarboende!

  Svara
 21. Victoria says:

  Det enklaste som finns och jag tror att alla letar efter är så simpelt som ”var sak på sin plats”. Alla saker i hemmet ska ha en plats och när man använt det ska det tillbaka till sin plats. Är det något som alltid är framme och inte kommer tillbaka till sin plats så har den antagligen fel plats från början och man får hitta en ny ”rätt” plats till saken.

  Svara
 22. Lena says:

  Mitt tips är något jag kallar. Aktivt TV-tittande.
  När jag tittat på TV är det ofta ointressant reklam. Om man då reser sej ur sköna soffan och fixar under tiden, hinner man med mycket på en kväll.
  Jag hinner tex sätta på en tvättmaskin, plockar ur diskstället, organisera en låda, hänga upp tvätten. Små korta och enkla uppgifter som på det här sättet blir gjorda.

  Svara
 23. Kristin says:

  Mitt tips är att man ser till att ha en låda i köket för småprylar och annat krafs som annars lätt sprids ut överallt för att man inte vet vad man ska göra med dem. Då kan man enkelt sätta undan dessa saker/tidningar/m.m. snabbt så de inte är framme och skapar stök och kaos. Sedan rensar man lådan med jämna mellanrum när det passar en själv. Ett enkelt sätt att förvara och plocka undan sådant som annars lätt gör att det ser stökigt ut hemma! 🙂

  Svara
 24. Stella says:

  Mitt tips: flytta till en mindre bostad 😉 Det håller jag på med just nu och oj, vad det rensas ut saker. Så skönt!

  Svara
 25. Julia says:

  Mitt bästa tips för ordning i garderoben är att ha en lista där ett maxantal per typ av plagg står. Tex. 5 par byxor. Om du sedan vill köpa ett par nya byxor och redan har fem måste ett par ut! Då slipper man överfulla garderober och plagg som ligger och samlar damm!

  Svara
 26. Gittan says:

  I köket har jag ett ”hörnskåp” som man bara satte in grejer som man inte använde så ofta,sen när man skulle ha något fick man tömma hela skåpet för det hade hamnat längst in.För komma in till det fick man krypa in lite i skåpet.Köpte plastlådor med lock i olika storlekar på Ikea.Nu tömmer man skåpet på ett kick när man ska ha något.

  Svara
 27. Lina says:

  Tack för en superbra blogg. Mitt bästa tips är att ta tillvara på förpackningar och annat som man får med på köpet, tex använda skokartongen till skorna, spara på glasburkar från matbutiker och den plastkorgen som fysalis kommer (som passar utmärkt i badrumsskåpet att förvara smink och annat i). Dessa förpackningar kan man såklart pyssla och göra fina och kombinerar man dessa med riktigt bra förvaringsprodukter från butik så blir det toppen. Miljövänligt och billigt!

  Svara
 28. Anneli says:

  Mitt bästa tips för att hålla ordning hemma är att när jag köper något nytt klädesplagg eller något annat till hemmet så åker en sak, helst två, ut. Annars blir det lätt överbelamrat och då spelar det ingen roll hur mycket eller hur bra förvaring du har om du har för många saker.

  Svara
 29. Granntanten says:

  Mitt bästa ordningstips är inköpslistan på kylskåpet.

  Det är inte vilken inköpslista som helst utan ett a4 som har rubriker utifrån hur min vanliga butik ser ut, och på det skriver man upp det man vill ha på rätt ställe på en gång. På så sätt går jag aldrig mer än ett varv genom butiken och slipper missa saker på vägen. En liten bunt såna på kylen och när de tagit slut skriver man ut fem nya och hänger upp.

  Svara
 30. Beatrice says:

  Eftersom vi bor på liten yta behöver förvaringen vara genomtänkt. Efter att ha testat lite olika varianter på sortering i garderob/skåp har jag fastnat för min egna lilla variant ;). Jag förvarar tights/leggings, sjalar etc tillsammans var färg för sig. Oftast använder jag samma färg på leggings och sjal och då går det fortare att ha allt ex svart på samma plats och jag ser också snabbt vad som behöver kompletteras och vad jag köpt för mycket av ;). Det har underlättat enormt för mig och jag märker att jag har större variation på det jag använder numera 🙂

  Svara
 31. Caroline says:

  Ha hälften av barnens leksaker i lådor i förrådet. För att få en av lådorna med saker så måste barnet packa en låda med saker från sitt rum och får byta till en i motsvarande storlek. Det blir mindre saker att stöka med och det blir också lite nytt och roligare när man inte sett sina saker på ett tag.

  Svara
 32. Anna-Karin says:

  För att underlätta sorteringen av familjemedlemmarnas rena tvätt, har jag köpt fyra plastbackar med handtag i olika färger (39x29x25). En färg till varje familjemedlem. Den som viker tvätten kan lätt sortera och lägga kläderna i rätt back. Det bästa av allt är att när backen är full med ren tvätt får ägaren till kläderna själv hämta backen från tvättstugan och lägga in kläderna i sin garderob.
  Tack för en fin och inspirerande blogg. Jag har fått många tips och idéer som jag använder mig av i vardagen.

  Svara
 33. Vicki says:

  Mitt bästa ordningstips är att aldrig gå tomhänt! Om du t.ex. går från ett rum till ett annat, så ta alltid med dig något på vägen. Alltid något som ska slängas eller flyttas på. Det underlättar min vardag enormt – utan några ansträngningar alls! Toppen!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!