Förvaring av strykjärn och strykbräda

Det kan vara lite trixigt att förvara strykjärn och strykbräda på ett smart sätt. Strykjärnet blir ju hett och man behöver vanligtvis låta det svalna innan det ställs tillbaka igen, så det blir ett extra arbetsmoment… Men hur förvarar man dessa på bästa sätt? Här kommer lite inspiration i ämnet.

Naturligt blir det att förvara strykjärn och strykbräda i tvättstugan, om man har en sådan. Här tänkte man ut en förvaringslösning vid sidan av tvättmaskin och torktumlare. Supersmart och yteffektivt med denna upphängning.

tvättmaskin bakom draperi

Har man en klädkammare kan det vara en bra lösning att hänga upp den på insidan av dörren till den. Det hade jag i min förra lägenhet, på insidan av klädkammaren.

Strykjärn upphängt på insidan av skåpet

Här är en annan fästanordning för strykjärn så att man kan hänga upp på väggen som på bilden nedan. Som strykbräda kan man använda ovansidan av tvättsorteringen,  som är tygklädd.

fästanordning för strykjärn

Det är just sådana upphängningslösningar som man blir extra glad för när man får till. Jag var väldigt nöjd när jag kom på en lösning för min plattång, som också är varm, där jag nu kan hänga upp den på en krok bakom spegeln, där den kan svalna. På så sätt slipper jag det där extra arbetsmomentet.

Man kan även fästa strykbrädan på sidan av en hylla, men då krävs det lite extra plats där om strykbrädan inte är fällbar.

Strykjärn fäst på sidan av en hylla

Strykbrädan fäst vid en hylla

Den här kunde man i alla fall vända inåt så att det tog minde plats på det sättet.

Eller så kan man göra en hemmabyggd lösning. Nedan en strykbräda fäst ovanpå en sidohylla.

Strykbräda ovanpå sidohylla

Jeanette, hoppas att du blev inspirerad av detta..

/Paulina

 fotokälla: 1, 2, 3, 4, 5

8 Kommentarer
 1. jeanette loft says:

  Hej Paulina.
  Tack för dina inspirationsbilder o tips för att få bort den fula strykbrädan????Jag ordnade med en stadig krok på väggen i min källartrapp(direkt vid dörren) så där hänger nu brädan stadigt men ändå lättåtkomligt. Sen blir det inköp av ikeas upphängningsanordning för strykjärnet o sen är jag i hamn! Tack för en bra blogg!/Jeanette

  Svara
 2. Sandra.P says:

  Åh tack för en bra blogg =) Denna ska jag börja följa då jag flyttar till egen lägenhet den 24 januari och behöver all tips jag kan få hur jag på smartast sätt förvarar saker =)

  Svara
 3. Hem ljuva hem says:

  Just idag så hade jag många funderingar över just var jag skulle förvara den där strykbrädan som man vill komma åt lätt och enkelt för att slipa strykberget. Jag hittade en plats mellan bokhylla och garderob.. Osynlig fast lätt att ta fram. Därför gillar jag den första bilden bäst, eller lösningen.Kram Pia

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!