Veckans uppdrag: hitta snabbt i matlådelådan – och Minimello gubbar

Skulle pyssla med Viktor  och göra Minimello gubbar. Han tog fram en burk med glitter och andra små saker som vi hade köpt på Panduro och satte igång. Ordningspersonen i mig märkte snabbt att de små pysseltillbehören behövde struktureras och läggas upp i mindre behållare så att det skulle bli mer överskådligt för oss, så jag började leta efter små förpackningar i min låda för matlådor och andra plastförpackningen. Och då kom det där lilla irritationsmomentet som jag tidigare har skrivit om. När man varken hittar rätt storlek på förpackningen eller locket till den.

Jag bestämde mig för att göra något åt det på en gång.  Hur jag gick till väga?

1. Tog ut alla förpackningar ur lådan och gjorde botten ren (den blir alltid smutsig oavsett vad man förvarar där)

2. Började lägga tillbaka. Och här kommer det viktiga: nyckeln är att leta fram en låda och locket till den. Om lådan inte har något lock eller locket inte har någon låda – kasta. Jo, kasta. För att du kommer att störa dig på att du inte hittar locket eller lådan till den nästa gång du letar. Alternativt lägg i en påse och håll åtskillt ifall någon låda eller lock skulle hitta hem senare. I lådan ska det vara perfect match mellan förpackning och lock.

ordning bland plastförpackningar

3. Lägg ner platsförpackningarna  i lådan en efter en med locket bredvid (som på bilden ovan). På så sätt vet du exakt var du har locken och lådorna tar mindre plats när man lägger de i varandra.

Klart!

Cirka tio minuter och tillfredsställelsen är maximal:) Helgen har knappt börjat och jag är redan klar med veckans utmaning. Gött!

Och Minimello gubbar blev det också!

Minimello förvaringsdrottningen

/Paulina

4 Kommentarer
  1. AktivaDagar says:

    Intressant blogg! Den ska jag börja följa .) Är själv lite fanatisk på att skapa ordning och reda. Det känns så härligt när man skapat ”den perfekta ordningen” någonstans… Detta är inget egentligt tema på min blogg. MEN ordning och reda ger tid och energi till annat i livet och SÅNT är tema på min blogg 🙂

    Svara
  2. Hem ljuva hem says:

    Typiskt irritationsmoment här hemma. Aldrig hittar man locket till rätt burk. Kanske jag skulle ha dem i en låda istället för i ett skåp. Tack för tipset. Kraaam Pia

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!