Hur förvara servetter på bästa sätt? – läsarfråga

Paulina, kära! Hur ska jag göra med servetterna? Jag har flera (många!) öppnade paket, och jag behöver något system för hur jag ska uppbevara dem, så det är lätt att se vilka som är vilka. Det är ju ingen stadga i dem direkt, så jag kan inte låta dem stå upp, och ligger de ner, så blir ju de underst aldrig använt… Till saken hör att man och barn dukar oftast vardagsdukningen, och de använder dyra, fina servetter like väl som IKEAs billiga. Och servetthyllan ser inte ut efter några dagar… KAOS! Kan du komma med ett klokt och vackert förslag här? Kram!

Hege

Kära Hege,

Som du vet tar jag mig alla läsaruppdrag på största allvar. Så min hjärna satte igång omedelbart. Dessutom hade jag exakt samma utmaning. Det lustiga är att lösningar på våra utmaningen kommer till oss av sig själva ibland när vi behöver dem. I mitt fall skedde det bokstavligen – några vänner kom på besök. Och plötsligt där, när vi sitter och pratar och av någon outgrundlig anledning glider in på förvaring (inget konstigt med det – gör väl alla, eller hur:)), så avslöjar Josefin att hon precis har sorterat upp sina servetter på ett sätt som hon är nöjd med. Snacka om timing! Jag frågar direkt om hon har bilder på det, och det har hon! Snacka om flyt.

Så hur har Josefin löst uppdraget? Jo, trälådor. Ibland är den enklaste lösningen det bästa. Och så tänker man – varför kom inte jag på det på en gång  – jag som brukar prisa dessa lådor.. men så är det ju ofta:) Så jag tackar ödmjukast Josefine för hennes lösning, som kommer här:

förvaring av servetter

Det fiffiga med trälådor är att de kan stå högt upp i skåpet exempelvis, men när man tar ner dem så har man det där fantastiska överblicket som jag brukar prata om. Sedan undrade du, Hege, hur man skulle skilja på billigare och dyrare servetter. Jag skulle helt enkelt göra en avdelare i lådan. Och har du fler servetter än vad som ryms i  en låda så kan du dela upp den i en billigare och en dyrare låda:) Och vad gäller stadgan så är den bättre om man låter servetterna vara i sin ursprungliga förpackning, som Josefin gjorde. Annars hjälper trälådan till att hålla dem uppe.. Hur låter det som en lösning?

Tilläggas bör att Josefin har en imponerande servettsamling, där servetterna väljs efter gästerna noga:) Tack för hjälpen, Josefin!

/Paulina

 

6 Kommentarer
  1. fjallutsikt says:

    Jag förvarar mina servetter i godislådor, de som blir över på mataffären när de säljer lösgodis. De är tillräckligt stora och dessutom genomskinliga.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!