Vad svenska par bråkar mest om i Norden

Jag har upptäckt att det jag håller på med handlar lika mycket om psykologi och den sortens rådgivning som förvaring. Hur det kommer sig? Jo, därför att en fråga jag väldigt ofta får är hur man får de andra i hemmet att hjälpa till eller att hålla ordningen. Och helt plötsligt befinner vi oss utanför själva förvaringsområdet..

Nu har jag dessutom fått det bekräftat med en Elfas undersökning, där 4000 personer från Sverige, Danmark, Norge och Finland har tillfrågats om just hur vanor, attityder och förmåga att hålla ordning påverkar deras relationer – och även privatekonomi. Inget litet test..

Det visade sig att just svenska par oftare bråkar om oordning än sina nordiska grannar. Mer än var tredje svensk gör det – ofta eller ibland – med sina familjemedlemmar.  Det känns som en hög siffra om ni frågar mig..

Mer än var tredje svensk bråkar om oordning hemma

Våra laid-back danska grannar verkar bry sig minst om ett oorganiserat hem. Endast 2 av 10 bråkar om oordning i hemmet.

Ändå anser 89% av oss svenskar ha koll på var de förvarar sakerna i hemmet.. vilket ju brukar tyda på ordning.. 6 av 10 svenskar har köpt saker i önödan för att de inte hittarsamtidigt som 6 av 10 svenskar har köpt saker i onödan för att de inte hittar dem hemma.. vilket inte låter som ordning i mina öron..

Slutligen – viktigaste rummet att ha förvaring i – kan ni gissa vilket det är?

viktigaste rummen att ha förvaring i

Så – vad kan vi dra för slutsatser av detta? Kanske att vi svenskar är lite känsliga för oordning. Ordning är i vilket fall viktigt för familjefriden, så att hålla den kan vara en investering i relationen (och nu börjar jag verkligen känna mig som Dr. Phil här…). Kanske bäst att börja hålla ordning på kläderna, för det verkar våra svårast enligt rapporten..

Och vill ni läsa mer om den så hittar ni länken här.

Förvaringsrapporten

/Paulina

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!