Skapa tillfälliga förvaringslösningar först

Ibland kan uppgiften om den perfekta förvaringslösningen kännas lite övermäktig. Man vill få till det perfekt från början. Men det är faktiskt inget att sträva för, i alla fall inte vad gäller förvaring. Den största delen i uppgiften är att kartlägga sina mönster och anpassa förvaringslösningar därefter, så det är bra att skapa en tillfällig lösning  så att man kan utvärdera den och justera. Det sparar också pengar för inköp av onödiga förvaringslösningar som inte funkade i längden.

Ett exempel på detta kan vara att i stället för att köpa mindre lådor som man vill använda för att organisera i större lådor i köket, så kan man lägga ut skokartonger där – för att testa om lösningen håller (och inte minst för att komma igång med uppgiften). Då utvärderar man också hur stor låda man behöver och om indelningen är rätt, vilket leder till hur många lådor man behöver. Som på denna bild – en tillfällig lösning till att börja med:)

tillfällig förvaring i kökslådan

Ett annat exempel kan vara garderoben. Jag brukar i princip alltid börja med skokartonger för att sedan utvärdera exakt vad det är jag behöver inhandla för permanent lösning.

/Paulina

 

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!