Pyssel med vinkorkar

I mitt förra inlägg om pyssellådan nämnde jag att man kunde hitta på en massa kul med vinkorkar, och att jag därför sparade dem. Maggan ha lite pysseltips på detta så här kommer två stycken:)

Stämplar av vinkorkar:

förvaring stämpel av vinkork

Steg för steg ser det ut så här:

förvaring pussel vinkork

Rita upp ett motiv  – skär i konturerna – skär en bit under, så långt ner som du önskar att höjden på stämpeln ska vara – ta bort korken runt motivet.

Man kan också använda vin- och champagnekorkar till att göra roliga gubbar. Kombinerat med toalettrullar kan det se ut så här (Viktor gjorde den ena och jag den andra:)

förvaring pyssel göra gubbar

Steg för steg:

förvaring pyssel göra gubbar med vinkorkar och toapappersrullar

Rita motiv på toapappersrullen – måla den – rita av inre cirkeln på ett tjockare papper – rita en ring kring den och klipp upp den i mindre sektioner   – vik dessa åt ett håll så att det blir en kant – tryck in mot en änden av pappersrullen – klistra på vinkorkar.
Man kan också göra halsband eller armband av vinkorkar, underlägg eller varför inte bygga slott. Som sagt – det är bara fantasin som sätter gränserna:)
/Paulina

 

4 Kommentarer
  1. Annica says:

    Mitt tips är att göra ett draperi med vinkorkar! Det krävs en hel del korkar men blir väldigt fint. Utgå från någon typ av trälist där du sätter fast stark lina (typ fiskelina). På linan trär du vinkorkarna som du gjort hål i (på längden) med ett borr eller en syl. Mellan korkarna kan man sätta pärlor eller kulor. Sedan fyller man på tills linan är täckt med korkar och då fäster man nästa lina bredvid. Till slut har man ett helt draperi.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!