rulla in lakan

Veckans uppdrag: nytt sätt att förvara lakan & bordsdukar

Det var ganska fint väder i helgen så jag valde ett snabbare uppdrag från årsplanen: att rensa i skåpet där jag förvarar lakan och bordsdukar. Jag tyckte att tog alltid lite för mycket tid att leta fram det jag behövde, dvs att hitta rätt bordsduk eller rätt kuddar till lakan. Jag ville skapa bättre överblick. Så i stället för att vika har jag nu rullat dem.  Nu har jag mycket bättre överblick över dem.

rulla in lakan

Lakan rullade jag ihop på samma sätt och av samma skäl. Det är ett mycket överskådligt och effektivt sätt att förvara lakan på tycker jag.  Dessutom rullade jag in örngotten i lakanen, vilket göra att jag har nu hela settet på ett ställe och behöver inte längre leta efter örngotten när jag tar fram lakan eller tvärt om. Och de blir inte lika skrynkliga.

När man reser är detta också ett tips – rullar man in kläderna i stället för att vika dem så blir de inte lika skrynkliga.

Det här gick ändå ganska snabbt  – veckans uppdrag blev avklarat inom en halvtimme. Och mer tid kommer jag att spara på detta framöver:)

/Paulina

12 Kommentarer
 1. Johanna says:

  Att jag aldrig har tänkt på att rulla dukar… tack för tipset, det kommer jag att göra nu! Så smart!

  Svara
 2. Catarina says:

  Själv viker jag fortfarande, har provat rullning men tycker de blev lite skrövligare (petigt, jag vet;) Men jag lägger alltid in örngotten som hör till i påslakanen (alltså i slutvikningen) Då vet jag alltid var de är och sedan har jag en hög med udda örngott för sig.

  Svara
 3. Anonym says:

  Detta är verkligen inget nytt sätt att förvara lakan på! men mycket bra!!! TACK för alla tips/Maggan.

  Svara
  • Paulina says:

   Hahaha! Det har du verkligen rätt i:) Jag syftade på att det var ett nytt sätt för mig – hade faktiskt inte sett det på just lakan och tyckte att jag var lite smart där. Men baserat på kommentarer så förstod jag att så inte var fallet:) Men många verkade ändå ha nytta av tipset:)

   Svara
   • Annika says:

    Egentligen är det nog inte så mycket som är nytt under solen men det kan vara bra att bli påmind om bra och smarta sätt att göra saker annorlunda.

 4. Erika says:

  Jag rullar också dukar, sängkläder och kläder som jag lärt mig av mormor vilket funkar utmärkt:)

  Svara
 5. Annika says:

  Vad roligt! Jag har alltid rullat mina lakan för det gjorde mamma och hennes mamma och likaså min farmor. Jag har även lärt mina barn detta :). Tack för alla dina bra tips!

  Svara
  • Paulina says:

   Det låter som en riktig familjetradition:) Husmorstips ska man vara rädd om – många verkar ha fallit i glömska.. Så kul att du har nytta av mina tips, Annika! Det glädjer verkligen.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!