Så hittar du i frysen – märk dina matlådor

Jag skulle vilja få några tips på hur jag kan förvara i min frysbox så jag har koll på den utan att behöva rota en massa!

Detta vill Josse ha svar på. Det finns så klart några knep för detta. Det första är att märka själva och kategorisera sakerna inuti frysen. Då vet man i vilket frysfack man ska leta:)

Pratar vi sedan om saker inuti frysen, så ska de så klart märkas också! Som matboxar t ex.

märkta matlådor

Jag märker dem med post-it och lite tejp. Kanske inte den vackraste lösningen, men snabbt och enkelt. Och lättast att ta bort när man har hittat det man söker efter. Tidigare märkte jag med diverse etiketter, men de var svåra att få bort. Det problemet är löst nu:)

/Paulina

PS. Har ni andra smarta sätt? Berätta!

28 Kommentarer
 1. Eva says:

  Jag skriver med whiteboard penna på mina burkar, går bort i disken med svamp. Har en glutenint. i familjen o då extra viktigt att ex tejp inte lossnar. Har speciell hylka för gfria bakverk oxå.

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Eva,

   Det är jag som är glutenkänslig. Får inte plats med den glutenfri hylla i köket men märker i stället noga:) Tack för tipset om pennan!

   Svara
 2. Beatrice says:

  Utöver att lägga in saker på rätt hylla, märkta med innehåll, portion och datum så har jag en fryslista där jag skriver till och tar bort varje gång något åker in eller ur frysen. Denna lista är alltid utgångspunkten när jag gör nästa veckas matlista. Inget glöms bort eller blir gammalt och det blir en bra kom-ihåg-lista inför veckohandlingen 😉

  Dessa älskade listor! 🙂

  Svara
  • Beatrice says:

   Sorry, glömde skriva att jag alltid använder frystejp att skriva på. Det lämnar inga kletiga fläckar. Speciellt inte om man tar bort tejpen när det fortfarande är fryst.

   Svara
   • Beatrice says:

    Hade jag uppdaterat sidan innan jag skrev kommentaren så hade jag ju sett att ”allt” redan var tipsat om sedan jag läste inlägget igår kväll 🙂

 3. Anna S says:

  Maskeringstejp och skriva med penna som man märker dvd/cd-skivor med. Funkar bra och är billigt. Inget svårt att ta bort tejpen heller.

  Svara
 4. anette says:

  skriver alkltid innehåll och datum på en bit frystejp (toppits? har en rulle) som jag fäster på burken. Då vi har Mycket mat och kött i våra frysar ( slaktar egna djur) så skriver jag upp allt jag stoppar ner på ett A4 blad som förvaras vid frysen. Blir lättare att veta vad man har då utan att rota runder i en evighet och släppa ut en massa kyla…

  Svara
 5. Anonym says:

  Hej jag använder maskeringstejp som man använder när man tex ska täcka vid målning.
  Jättebra att skriva på och lätt att ta bort

  Svara
 6. Cicci says:

  Istället för etiketter använder jag frystejp. Funkar att skriva på med vanlig bläckpenna (men märkpenna är att föredra), sitter stadigt och är lätt att ta bort.

  Svara
 7. Linda says:

  Jag har en lista på insidan av skafferidörren (ett svart A4 som är laminerat och en vit whiteboardpenna att skriva med, superenkelt att stryka med en trasa) där jag skriver upp vad som finns i frysen (passa på att göra detta när du avfrostar). Då har man alltid koll och det är enkelt när man ska göra veckans matlista.

  Svara
 8. Nadja Jansson says:

  Har du provat tejprulle som går att skriva på? Har en rulle och penna (blyerts eller permanentpenna) i kryddlådan 😉 Vet inte vad tejpen kallas men den är gråbeigeaktig (maskeringstejp?). Jag skriver på rullen och sedan drar av en tejp så lång som texten är, kan dras av med handen (ingen sax behövs). Tejpen håller i frysen och jag upplever inte att det blir ”kladdigt”. Mitt bästa tips! Har provat olika varianter 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Det var ett grymt tips, Nadja! Jag vet precis vilken tejp du menar. Du har rätt – den går att dra bort utan att lämna märken – smart! Ska genast börja använda mig av detta knep. Tack!

   Svara
 9. FridaCarolin says:

  De vita alli-i-allo pennorna som används flitigt på många inrednings sajter både för att det är snyggt och blir ordning och reda.

  Använd dessa och skriv direkt på burken! Super lätt att sedan diska bort sedan när du har ätit upp innehållet.

  Men ett generellt tippas är även att använda burkar istället för påsar då dessa ger ett mera rörigt intryck!

  Svara
 10. Erika says:

  Skriv alltid datum på när du stoppar låda i frysen för efter någon vecka har du ingen koll och saker håller begränsad tid i frysen. Uppskatta även antalet portioner på lådor med rester så är det lätt att hitta snabb mat för en eller flera. Hjälper minnet:)

  Svara
 11. Mia says:

  Jag skriver alltid datum på etiketterna, det är så svårt att komma i håg hur länge burkarna har legat i frysen annars.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!